Jakub Forgács Regióny

Brezno ožije kresleným humorom a satirou. V hre sú stovky eur pre víťazov

Máte radi humor a viete aj obstojne kresliť? Predveďte sa na 22. ročníku súťaže O Bomburovu šabľu!

Ilustračný obrázok k článku Brezno ožije kresleným humorom a satirou. V hre sú stovky eur pre víťazov
19
Galéria
Foto: Katarína Oravská

O Bomburovu šabľu budú aj v tomto roku súťažiť nadšenci kresleného humoru a satiry. Mesto Brezno vyhlásilo 22. ročník tejto medzinárodnej súťaže. Tohtoročnou témou je Počasie a človek.

Ako informovalo mesto Brezno na webovej stránke, uzávierka súťaže je 6. mája a je rozdelená do dvoch vekových kategórií, a to do 15 rokov a nad 15 rokov. Práce by mali byť realizované čiernobielou alebo farebnou ľubovoľnou technikou formátu A4. Jeden autor môže zaslať najviac päť prác. Na zadnej strane je potrebné označiť názov diela, meno a priezvisko autora, adresu, vek, povolanie, číslo telefónu a mailovú adresu.

O víťazoch rozhodne odborná porota. V kategórii do 15 rokov tí najúspešnejší odídu s vecnými cenami. V kategórii nad 15 rokov víťaz získa finančnú odmenu 300 eur a zlatú Bomburovu šabľu 2017, druhé miesto bude odmenené sumou 200 eur a tretie 100 eurami.

Najlepšie práce si môžu záujemcovia pozrieť na samostatnej výstave v rámci podujatia Dni mesta Brezno, ktorej vernisáž sa uskutoční 27. mája v breznianskej synagóge. Tam zverejnia aj najúspešnejších autorov.

Práce s označením obálky „O Bomburovu šabľu“ organizátori očakávajú na adrese Mestský úrad Brezno, Nám. M. R. Štefánika 1, Brezno, Slovakia.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minulých ročníkov O Bomburovu šabľu!

Foto: ilustračné

Bomburova šabľa s okrúhlym jubileom
19
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM