Jakub Forgács Regióny

Brezno postupne opravuje cesty a chodníky. Obnova stojí nemalé peniaze

Na zničené cesty či chodníky sa sťažujú aj mnohí Brezňania. Kde všade sa už dočkali obnovy?

Ilustračný obrázok k článku Brezno postupne opravuje cesty a chodníky. Obnova stojí nemalé peniaze
31
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: brezno.dnes24.sk

Mesto Brezno zabezpečuje údržbu 160 kilometrov ciest, z toho 82 kilometrov asfaltových, 80 kilometrov poľných a asi 100 kilometrov chodníkov. S ich obnovou začalo v roku 2015, ale ako uvádza brezniansky primátor Tomáš Abel, niektoré komunikácie sú zanedbané desaťročia a ich opravy nie sú ľahké pre mestskú pokladnicu.

„Keď spracujeme všetky podklady, nacenenie obnovy jednotlivých ciest a chodníkov, zhodnotenie stavu a zaradenie do kategórií podľa poškodenia a vyťaženosti obyvateľmi, s poslancami sa dohodneme, ktoré úseky sú prioritné a v akom objeme finančných prostriedkov,“ konštatoval v tejto súvislosti primátor. Kilometer obnovy asfaltovej cesty stojí 100 000 až 150 000 eur, preto nie je reálne, aby ich mesto opravilo všetky naraz.

V minulých dňoch Technické služby mesta Brezno opravovali cesty na ulici Cesta osloboditeľov, v úseku od budovy STK až po most na Budovateľskej ulici na ploche 1000 štvorcových metrov po vyfrézovaní urobili vysprávku jám.

Podľa vedúceho miestnych komunikácií a stavieb Ivana Brozmana, obnova sa týkala aj Lúčok, kde na najhoršom úseku od Hornej ulice až po odbočku na Šiašovo, na ploche 2600 štvorcových metrov, vykonali vysprávku jám a dodávateľská firma Cestné stavby Liptovský Mikuláš natiahla dvojitú vrstvu asfaltu. Postupne prídu na rad ďalšie najvyťaženejšie a najfrekventova­nejšie úseky. Technické služby asfaltovali chodník aj na Brezenskej ulici, na Ulici 9. mája a na sídlisku Mazorníkovo zrekonštruovali chodník.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Slnečný deň na námestí v Brezne
31
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: brezno.dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM