Svet o Slovensku

Briti o Slovensku: Falošný terorista v Košiciach - sme vystrašený národ?

Britské médiá si všimli vyplašenú reakciu návštevníkov košického kúpaliska, ktorí zalarmovali políciu pre podozrivého muža tmavej pleti.

Ilustračný obrázok k článku Briti o Slovensku: Falošný terorista v Košiciach - sme vystrašený národ?
Zdroj: internet

Vlastne sa nič nestalo, iba jeden cudzinec pôvodom zo Sýrie si urobil pár fotiek košického kúpaliska a nevyzliekol si pritom šaty. Mohol mať tisíc pohnútok na svoje správanie, možno bol hanblivý a páčili sa mu pekné Košičanky v bikinách.

Miestni ľudia vyplašení neustálymi informáciami o teroristických útokoch a migrantoch však zalarmovali políciu. Prípad opisuje s ľahkou iróniou aj britský denník The Sun.

Priveľa kriku pre nič

“Muža sýrskeho pôvodu zadržala slovenská polícia, pretože vystrašeným miestnym ľuďom sa zdalo podozrivé, že priveľa fotil,” píše denník The Sun. Vo Veľkej Británii, kde žijú milióny ľudí tmavej pleti, by podobné správanie zrejme nevyvolalo žiadnu reakciu a to napriek tomu, že krajina už bola viackrát terčom teroristických útokov.

Čítajte aj: Kúpalisko Červená hviezda zatvorili: Podozrivý cudzinec je už v rukách polície!

Denník udáva, že muž sa volal Othman, pochádzal z anglického Bristolu a pôvodom bol zo Sýrie. “Pri bazéne sa správal podozrivo a ľudia sa báli, že plánoval teroristický útok.” Neskôr sa však potvrdilo, že muž nemal žiadne prepojenie na akékoľvek teroristické organizácie a vlastne sa ničoho zlého nedopustil.

Paranoidné správanie však nevykazujú len bežní ľudia, ale aj oficiálni zástupcovia mesta. The Sun cituje viceprimátora Košíc Martina Petruška. Podľa jeho slov bol muž podozrivý, pretože si kúpil lístok na kúpalisko, ale zostal oblečený a len tak sa prechádzal.

“Musíme byť mimoriadne obozretní pri takom správaní. Všetci vieme, aké udalosti sa nedávno stali v Európe,” vyhlásil Petruška.

Zostáva na Slovensku

Podozrivý “terorista” sa poprechádzal, urobil si pár fotiek a pokojne z kúpaliska odišiel preč. Polícia ho zadržala až na letisku, kde sa chystal nasadnúť na lietadlo do Veľkej Británie a vrátiť sa domov.

V atmosfére všeobecnej paniky dokonca zatvorili kúpalisko, aby ho prehľadali a vzali z bazéna vzorku vody, či ju záhadný cudzinec neotrávil. Žiadne obavy sa však nepotvrdili. Othman bol skrátka iba turista, ktorý sa prišiel len tak pozrieť na košické kúpalisko a urobiť si pár fotiek.

Britský Sýrčan síce nebol terorista, ale po svojom zadržaní bol agresívny a na policajnej stanici napadol jedného policajta. Spôsobil mu zranenie tváre, za čo ho obvinili z útoku na verejného činiteľa. Teraz ho zrejme čaká súd a na Slovensku tak pobudne oveľa dlhšie, ako pôvodne plánoval.

Foto: www.thesun.co.uk, TV JOJ

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: 3D priechod pre chodcov uchvátil zahraničie. Čadca je svetová!

Podozrivý terorista na kúpalisku v Košiciach
4
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM