Nicole Regecová Hokej

Bryndziari začali "suchú" prípravu s 25 hráčmi. Slová trénera o nadchádzajúcej sezóne potešia!

Zvolenčania skončili v uplynulej sezóne na štvrtok mieste, keď v semifinále play off Tipsport Ligy podľahli Nitre tesne 3:4 na zápasy. Teraz zaberajú mimo ľadu, aby zabojovali o čo najlepší výsledok v tej ďalšej. Aké je prianie hlavného trénera?

Ilustračný obrázok k článku Bryndziari začali "suchú" prípravu s 25 hráčmi. Slová trénera o nadchádzajúcej sezóne potešia!
Zdroj: TASR

Zvolenskí hokejisti odštartovali v pondelok letnú prípravu na sezónu 2016/17 s 25 hráčmi. Pre trénera Josefa Tureka bude v poradí tretia pod Pustým hradom a chce v nej dosiahnuť najlepší výsledok: „Začíname prípravu na tretiu sezónu, v ktorej povediem tím HKM. Mojím prianím je, aby nastávajúca sezóna bola tou najúspešnejšou,“ uviedol hlavný kormidelník.

Hráči po úvodnom zraze absolvovali krátky bežecký tréning, po ktorom nasledovali pohovory s realizačným tímom. „Suchá“ príprava potrvá do 30. júna, hráčov potom čaká asi trojtýždenná pauza a na ľad sa dostanú po zraze 24. júla. „Ste tu na to, aby ste si vybojovali miesto v zostave. Ani zmluvne viazaní hráči nemajú istotu, že na štarte sezóny budú v kádri. V ňom budú len tí, ktorí presvedčia o svojich kvalitách,“ povedal pre stránku klubu Turek, ktorý zatiaľ povedie tréningy bez svojho asistenta Andreja Podkonického. Ten sa zotavuje po nedávnej operácii.

Káder Zvolena sa bude postupne kryštalizovať a finálna verzia by mala vzísť koncom augusta po tradičnom Zábojníkovom memoriáli. „Sme v štádiu, že už nejakú kostru mužstva máme. Hráči sú síce ešte pred podpisom zmlúv, no po rozhovoroch s ich agentmi sme už viac menej dohodnutí. Sú tam ešte nejaké menšie detaily na dotiahnutie, no v priebehu pár dní by sme mali začať podpisovať. Určite však ostanú ešte voľné okienka a v prípravných zápasoch v auguste budeme ešte nejakých hráčov skúšať. Káder sa uzavrie, ako po minulé sezóny, po Zábojníkovom memoriáli,“ konštatuje generálny manažér klubu Milan Čanky.

Čítajte tiež:

Draftoval ho New York Rangers: Mladý Zvolenčan dosiahol v zámorí obrovský úspech!

Zvolenskí poslanci a hokejisti HKM o majstrovstvách: Kto fandí až príliš hlučne a ako veria našim?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM