Hokej

Budapešť vyradila Miškovec a ide do play-off: Detva krok od postupu

Barážové boje o dve miestenky do play-off sú v plnom prúde. Miškovec prekvapivo podľahol Budapešti, Detva vyhráva nad Novými Zámkami.

Ilustračný obrázok k článku Budapešť vyradila Miškovec a ide do play-off: Detva krok od postupu
Zdroj: Rastislav Búgel

Budapešť síce v základnej časti nazbierala o 21 bodov menej ako jej súper, no vo vzájomných zápasoch viedla 3:2 a túto štatistiku potvrdila aj v kvalifikácii o play off. Po dvoch triumfoch na ľade súpera chcel MAC doma rozhodnúť v čo najkratšom čase. Vstup do stretnutia však vyšiel lepšie hosťom, keď sa v 7. minúte presadil Harrison. Miškovcu vydržalo vedenie iba niečo vyše dvoch minút, keď sa o vyrovnanie postaral Langkow, pre ktorého to bol už štvrtý gól v tejto sérii. Domáci boli v ďalších minútach lepší a v 18. minúte išli do vedenia zásluhou Odnogu – 2:1.

Hostia mali v úvode druhého dejstva k dispozícii presilovku, no nevyužili ju a podobne dopadli o pár minút aj domáci hráči. V 31. minúte sa opäť predviedol aktívny Langkow, no tentokrát skončila jeho strela na ľavej žŕdke. Na druhej strane nepochodil v dobrej šanci Galanisz. V závere vychytal Vay tutovku Klempu.

Hokejistom MAC vyšiel úvod do tretej časti, keď si v 43. minúte poistili vedenie. Na 3:1 upravil po Langkowovom nahodení Orban. Hráči Miškovca nedokázali dostať súpera pod tlak a navyše po zlom striedaní ponúkli súperom ďalšiu presilovku, ktorú domáci aj využili. V 52. minúte upravil na 4:1 Bodó. Miškovec potom vrhol všetko na jednu kartu, pri presilovke už v 55. minúte odvolal brankára Vaya, rovnako aj pri nasledujúcej a vylúčenie Langkowa už potrestal. Dve minúty pred koncom znížil na 2:4 Pance. Hosťom však už na viac čas nezostal a tak MAC Budapešť postúpil do štvrťfinále play off.

MAC Budapešť – DVTK Miškovec 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Góly: 10. Langkow (Bodó, Orban), 18. Odnoga (Szigeti, Dudás), 43. Orban (Langkow, Burt), 52. Bodó (Langkow, Dudás) – 7. Harrison (Loiseau), 58. Pance (Harrison, Loiseau). Rozhodovali: Novák, Adamec – Orolin, Valo, vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1450 divákov.

MAC Budapešť: Bálisz – MacAulay, Poszgai, Dudás, Negrin, Vokla, Burt, Garát, Bugár – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, Majoross, Pápa – Szigeti, Kreisz, Odnoga

DVTK Miškovec: Vay – Kiss, Crawford, Vojtkó, Szirányi, Milam, Láda – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Rito, Hájos, Albert

  • konečný stav série: 3:0, postúpila Budapešť

Od začiatku sa hral vyrovnaný hokej, ale úvod tretiny patril Detve. V druhej minúte daroval Pospíšil domácim početnú výhodu. Detvania sa na viac ako minútu usadili v útočnom pásme, ale nedokázali si vypracovať lepšiu gólovú príležitosť. Prvú väčšiu šancu hostí mal na hokejke v 6. minúte Zbořil, ktorý sa ocitol priamo pred Petríkom, ale s jeho strelou si domáci brankár poradil. Ďalšiu v 9. minúte nepremenil Bajtek, ktorý tečoval prudkú strelu od modrej čiary, no puk tesne minul bránku. V 12. minúte oslabil Detvu kapitán Sládok. Hostia si vytvorili obrovský tlak, Petrík sa viackrát vyznamenal vynikajúcimi zákrokmi. V 17. minúte si od polovice klziska potiahol puk Kudla, posunul ho pred bránku na Bajteka, ten namiesto strely zvolil krížnu prihrávku na Urbana a dvojmetrový útočník bez prípravy usmernil puk za chrbát Petríka – 1:0.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Úvod druhej časti patril opäť domácim. V 28. sekunde na seba Murček stiahol oboch obrancov, prihrávkou našiel Puliša a ten strelou do ľavého horného rohu prekonal Košarišťana – 1:1. V 25. minúte získali domáci početnú výhodu po chybe pri striedaní Nových Zámkov. Domáci si opäť vytvorili mohutný tlak, z ktorého sa súperi nevedeli vymaniť celé dve minúty. V 32. minúte sa mohli hostia dostať do vedenia, keď Zbořil unikol domácim obrancom a dostal sa do samostatného nájazdu, ale pozorného Petríka neprekonal. V závere tretiny Detvania získali početnú výhodu po faule Ondrušeka. Puliš potiahol puk pri pravom mantineli, našiel Ščurka, ten oklamal pohybom Košarišťana a popri ľavej žŕdke poslal Detvu do vedenia 2:1.

Úvod tretej tretiny bol poznačený vylúčeniami na oboch stranách, ale ani jeden z tímov sa nedokázal presadiť. V 46. minúte si Detva opäť zahrala presilovú hru, ktorá trvala len 11 sekúnd, po prihrávke Betkera sa presadil strelou po ľade Ščurko – 3:1. V 49. minúte nahodil Hatala puk pred detviansku bránku, kde ho tečoval Šimun a pomedzi Petríkove betóny znížil na 2:3. Príležitosť na vyrovnanie mali hostia v 56. minúte po vylúčení Krála. Najväčšiu šancu v tejto presilovej hre si ale vybojovali domáci, ktorí sa dostali do prečíslenia, Török však zblízka tesne minul. Hostia sa o vyrovnanie pokúšali pri hre bez brankára, to sa im však nepodarilo a definitívne víťazstvo Detvy poistil v 60. minúte gólom do prázdnej bránky Puliš.

HC 07 Detva – Nové Zámky 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Góly: 21. Puliš (Murček), 40. Ščurko (Puliš, Mar. Chovan), 47. Ščurko (Betker), 60. Puliš – 17. Urban (Bajtek, Kudla), 49. Šimun (Hatala, Hruška). Rozhodovali: Müllner, Stano – Konc ml., Šefčík, vylúčení: 6:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 753 divákov.

HC 07 Detva: Petrík – Betker, Chovan, Sládok, Golian, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Hodgson – Tibenský, McLean, Král – Török, Mat. Chovan, Ďaloga

Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Hatala, Dundáček, Novák – Bajtek, Urban, Štrauch – Rogoň, Zbořil, Jakúbek – Pospíšil, Hruška, Šimun – Ondrušek, Fábry, Nejezchleb

  • stav série 2:1
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM