Rastislav Búgel Regióny

Bude sa bežať nočnými ulicami Topoľčian: Nezabudnite sa pripraviť!

Milovníci aktívneho oddychu a nevšedných zážitkov sa môžu zúčastniť prvého ročníka behu, počas ktorého prejdu nočnými topoľčianskymi ulicami.

Ilustračný obrázok k článku Bude sa bežať nočnými ulicami Topoľčian: Nezabudnite sa pripraviť!
Zdroj: TASR

O tom, že sa v našom meste chystá (16. septembra) veľké športové podujatie sme vás informovali nedávno v článku Topoľčianske ulice ožijú nočným behom: Pretekať môžu aj vaše deti! . Viete však, ako sa na tento nočný beh pripraviť?

Viacero kategórií

Hlavné kategórie sú rozdelené na mužské a ženské. Podľa veku potom budú odstupňované do svojich vlastných kategórií (16–39 rokov, 40–59 rokov, 60–64 rokov a 65 a viac rokov). V tomto prípade sa nezabudlo ani na najmenších. Pre deti bude pripravený samostatný pretek.

Do detských kategórií platilo pravidlo on-line registrácie do 13.septembra. Túto možnosť mohli využiť aj ostatné „hlavné“ kategórie behu. Pokiaľ záujemcovia využili internetovú registráciu a odoslali peniaze na štartovné na účet usporiadateľa, cena bola stanovená na 5 eur. Pokiaľ sa prihlásite a štartovné v deň preteku v čase od 14.00 do 19.00 vyplatíte na mieste, stáť vás to bude 6 eur na osobu.

S poistením bežca

Účastníci musia mať na pamäti, že nočný beh sa bude konať podľa pravidiel Slovenského atletického zväzu a propozícií preteku a za bežnej cestnej premávky. Preto treba dbať so zvýšenou pozornosťou na bezpečnosť seba, účastníkov premávky a ostatných bežcov. „Každý pretekár je povinný zabezpečiť si individuálne zdravotné poistenie. Každý účastník štartuje na vlastnú zodpovednosť. V priestore štartu a cieľa, a popri trase behu, bude k dispozícii rýchla zdravotná a záchranná služba,“ informujú organizátori prvého ročníka Topoľčianskeho nočného behu. Pre pretekárov je zabezpečené občerstvenie na trati a po dobehu do cieľa pretekov.

Prvý ročník Topoľčianskeho nočného behu, ktorého generálnym partnerom je spoločnosť SWAN, sa uskutoční na Námestí M. R. Štefánika v Topoľčanoch. Na tomto mieste čaká účastníkov štart aj cieľ preteku. Prezentácia a sprievodné podujatia budú v tento deň prebiehať od 14.00 hodiny. Samotný štart preteku je na programe o 20.00 hodine.

Môže vás zaujímať: Ako a kde behať? Rady pre začiatočníkov, kalendár behov aj pre pokročilých

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM