Technológie

Budúcnosť na dosah? Samsung predstavil ohybný Infinity Flex displej

Šuškalo sa o tom už dlhé mesiace, teraz sa novinka dočkala predstavenia. Spoločnosť Samsung ukázala svoj prvý ohybný displej.

Ilustračný obrázok k článku Budúcnosť na dosah? Samsung predstavil ohybný Infinity Flex displej
Zdroj: YouTube.com

Koncept skladacieho displeja poznáme zo scifi filmov. Zdá sa, že už onedlho by sme sa podobnej elektronickej hračky budúcnosti mohli dočkať. Spoločnosť Samsung ukázala na tohtoročnej Samsung Developer Conference (SDC) viaceré novinky.

Ako informuje portál fony.sk, Samsung chce rozšíriť svojho digitálneho asistenta Bixby. Vývojárom preto predstavil Bixby Developer Studio. Firma predstavila aj nové rozhranie One UI. „Umiestňuje najrelevantnejší obsah do spodnej polovice obrazovky, čo je podľa Samsungu prirodzenejšie a pohodlnejšie pre držanie zariadenia jednou rukou,“ informuje portál fony.sk.

Napokon sme sa dočkali aj dlho očakávanej novinky. Tou nie je nič iné ako Infinity Flex Display. Zariadenia, ktoré budú postavené na tejto technológie prinesú doposiaľ nepoznané možnosti mobilnej komunikácie a práce s našimi zariadeniami.

Ako informuje fony.sk: „Budú mať podľa výrobcu to najlepšie z obidvoch svetov: kompaktný smartfón, ktorý je možné rozbaliť a väčší displej využiť pre multitasking a sledovanie obsahu.“

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Na rozloženom zariadení budeme môcť používať až tri aplikácie súčasne (Multi-Active Window). Stačí zariadenie roztvoriť z jeho kompaktnej podoby. Keď bude zariadenie zložené, budete môcť využívať displej s rozlíšením 840 × 1960 na ploche 4,58'. Po roztvorení zariadenia dostanete obrazovú plochu o veľkosti 7,3'' s rozlíšením 1536 × 2152 bodov.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM