Jakub Forgács Šport Hokej

Bystrica o snahe Nitry o delegáciu medzinárodných rozhodcov. Klub vydal stanovisko

Vedenie HK Nitra žiada medzinárodných rozhodcov na finálové zápasy baranov. Ako sa k tomuto kroku postavil bystrický klub?

Ilustračný obrázok k článku Bystrica o snahe Nitry o delegáciu medzinárodných rozhodcov. Klub vydal stanovisko
5
Galéria
Zdroj: TASR

Vedenie hokejového klubu HC'05 iClinic Banská Bystrica podporilo snahu HK Nitra v žiadosti o delegáciu medzinárodných arbitrov na finálové stretnutia Tipsport Ligy.

„Pred začiatkom tohtoročnej finálovej série sme sa aj z dôvodu ‚zachovania‘ nestrannosti a objektivity rozhodli podporiť nášho súpera v jeho žiadosti o delegovanie zahraničných rozhodcov na celú sériu. Veríme, že podporou nitrianskej žiadosti stratíme výhodu, ktorú by sme naším nekomentovaním vzniknutej situácie získali a vrátime sa späť na rovnakú štartovaciu čiaru ako náš súper z Nitry. Dúfame, že psychický tlak na rozhodcov, v prípade nevyhovenia našej spoločnej žiadosti, bude spôsobený obidvoma klubmi rovnocenne a bez problémov budú trestané jasné fauly aj v predĺžení,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku vedenia klubu na sociálnej sieti Facebook.

Úradujúci majster z Nitry sa rozhodol zopakovať svoju požiadavku spred roka, týmto krokom chce dosiahnuť čo najväčšiu objektivitu, kvalitu a nestrannosť pri rozhodovaní vyvrcholenia najvyššej slovenskej súťaže.

Foto: ilustračné

FOTO: Bystrickí barani - hokejové momentky
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM