Jakub Forgács Zo Slovenska

Bystričania sa zapotia pre chorého Jožka. Peniaze mu doslova vycvičia

Ako spojiť príjemné s užitočným? Už čoskoro budete môcť cvičením pomôcť chorému chlapčekovi. Pozrite ako!

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa zapotia pre chorého Jožka. Peniaze mu doslova vycvičia
6
Galéria
Zdroj: Rodinný album Jožkovej rodiny

Všetci športovci aj nešportovci s dobrým srdcom, zbystrite pozornosť. V Bystrici sa bude cvičiť pre dobrú vec. V piatok 18. januára o 18:00 sa v športovej hale Športového gymnázia uskutoční krásna akcia Angličáky pre Jožka.

„Koľko angličákov (pozn. red.: klik s výskokom) spoločne spravíme za jednu hodinu, toľko centov prostredníctvom našich sponzorov darujeme Jožkovi,“ uvádzajú organizátori podujatia.

„Jožko sa narodil ako krásny, zdravý chlapec. V 4. týždni sme však u neho začali pozorovať zvláštne rozhadzovanie ručičkami, občas začervenanie do tváričky,“ hovoria rodičia chorého chlapca. Napriek mnohým vyšetreniam a opakovaným hospitalizáciám, až keď mal päť a pol roka, potvrdilo sa u neho zriedkavé genetické ochorenie – atypická forma Rettovho syndrómu spôsobená mutáciou v géne CDKL5

„Jožko je náš miláčik, dnes už veľký a veľmi krásny chlapec, ktorý si žije vo svojom vlastnom svete. Je úplne odkázaný na pomoc iných, sám sa nepretočí, nič neuchopí, nenaje, nenapije. Nekomunikuje, iba veľmi zriedka vydá nejaké zvuky. Avšak občas máva stavy, akoby nás vnímal. Vie sa krásne pritúliť, a nadovšetko miluje keď je mojkaný. S Jožkom chodíme pravidelne na rôzne rehabilitácie, cvičenia a masáže, hipoterapiu a canisterapiu,“ dodávajú rodičia.

V OBRAZOCH: Chorému Jožkovi v Bystrici peniaze doslova vycvičia
6
Galéria
Zdroj: Rodinný album Jožkovej rodiny
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM