Jakub Forgács Hokej

Bystrický obranca, ktorý zahviezdil na majstrovstvách juniorov: Takýto úspech som nečakal!

Obranca baranov Mislav Rosandič (19) pôsobí pod Urpínom už tretiu sezónu. Svoje kvality však iba pred pár dňami predviedol na MS do 20 rokov v Kanade. Aj on sa veľkou zásluhou pričinil o zisk bronzu pre našu krajinu.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický obranca, ktorý zahviezdil na majstrovstvách juniorov: Takýto úspech som nečakal!
Zdroj: TASR

Mladý rodák z chorvátskeho Záhrebu, ktorý už tretiu sezónu pôsobí pod Urpínom v klube HC '05 Banská Bystrica, sa na uplynulých hokejových MS do 20 rokov v Kanade predviedol vo výbornom svetle. Počas siedmych zápasov nazbieral Mislav Rosandič (20) tri body. Blysol sa dôležitým gólom v boji o tretie miesto proti Švédom a dvomi asistenciami v stretnutiach proti Nemcom a Čechom. Aj on má preto veľkú zásluhu na zisku tretieho miesta pre našu krajinu.

Úspech vďaka tímovej hre

„Takýto úspech som určite nečakal, ale už od začiatku som veril, že niečo dosiahneme. Hneď po návrate domov som sa vybral na banskobystrický štadión, vybaliť si výstroj a dospávať, čo som zameškal,“ povedal s úsmevom mladý obranca, ktorý sa už tešil na všetkých známych z Banskej Bystrice, hoci ako priznal, v Kanade sa o nich špičkovo postarali. Podporoval ho aj rodinný fanklub, aj keď vzdialený tisíce kilometrov za veľkou mlákou „Naši doma pozerali každý zápas,“ prezradil Rosandič.

A v čom vidí dôvod úspechu nášho tímu po zisku bronzových medailí? „V tímovej hre. Každý jeden z nás túžil po víťazstve a vedeli sme, že individuálne neuspejeme. Tak každý prispel k víťazstvu tým, v čom je najlepší a vyšlo to,“ vysvetlil recept na tretie miesto. „Každý z našich hráčov mal svoju kvalitu. V útoku to boli napríklad "Rewy“ či „Ciehlo“, v obrane zase „Kaby“ alebo Rado Bondra. Ak by som mohol, určite by som si ešte chcel zahrať v obrane s Erikom Černákom, dobre nám to spolu išlo," prezradil.

Naj momenty šampionátu

Neopakovateľných okamihov zažije hokejista na majstrovstvách sveta určite dosť. Mislav však spomenul, na ktoré chvíle určite nezabudne. „Najkrajším okamihom celého šampionátu bol určite môj gól proti Švédom, ale tiež celý zápas a keď sme dávali gól do prázdnej bránky a už som vedel, že je koniec, že berieme medailu,“ zaspomínal si na top momenty šampionátu.

Zisk bronzových medailí už slovenskí juniori stihli osláviť v šatni a v lietadle. Večer po zápase na to veľa príležitostí nemali „V tú noc sme si dali nejaké to pivko a pozerali sme v bare finále Kanada – Rusko. Keďže bol pondelok, o polnoci všetko zatvárali, takže žiadna veľká párty sa nediala,“ zaspomínal si na medailový večer.

Verí v titul s baranmi

Mislav verí, že úspech na majstrovstvách mu pomôže aj v ďalšej hokejovej kariére, „Dúfam, že hej a že v budúcnosti príde dáka ponuka z lepších líg,“ povedal. Ako však spomenul, jeho najbližším cieľom je výhra titulu s Banskou Bystricou. „Máme na to a urobíme pre to všetko, aj keď tento rok je liga dosť vyrovnaná,“ doplnil Rosandič, ktorý podľa vlastných slov zatiaľ nepremýšľa ani o mužskej reprezentácii. „Aby som sa do nej dostal, musím ešte veľa makať,“ dodal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM