Správy Regióny

Bývalá tlačiareň Versus ide k zemi. Na jej mieste sa rozrastie komplex Eurovea City

Na rohu ulíc Pribinova a Košická pracujú tažké stroje na búracích prácach. Bývalá tlačiareň Versus bude čoskoro minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Bývalá tlačiareň Versus ide k zemi. Na jej mieste sa rozrastie komplex Eurovea City
8
Galéria
Zdroj: TASR

Okolie nákupného centra Eurovea prešlo len za posledný rok mimoriadne veľkou premenou. Dokončením projektov Eurovea2 a Panorama City, a ich vzájomným prepojením, získa Bratislava novú mestskú štvrť.

Eurovea City

V týchto dňoch prebiehajú búracie práce bývalej tlačiarne Versus. Po jej zbúraní bude miesto patriť rozširujúcej sa novej štvrti Eurovea City.

Eurovea City sa stane nábrežnou štvrťou, ktorej súčasťou sú existujúce projekty Eurovea, Tower 115 a PANORAMA CITY a po dokončení sa do nej zapoja aj Eurovea2 a všetky administratívne budovy PANORAMA BUSINESS. Dominantou štvrte má byť obytná budova s výškou 168 metrov. Po dokončení pribudnú nielen byty, kancelárie a obchody, ale aj kongresové priestory, ďalšie dve námestia, parky a otvorené športoviská. A ak sa naplní predložená vízia, celú štvrť prepojí so zvyškom mesta električka.

Návrh verejných priestorov v zóne má na starosti španielska krajinná architektka Beth Galí, ktorá pozná situáciu v tejto nábrežnej zóne.

Zdroj: Eurovea

Viac vizualizácií nájdete TU.

Výstavba komplexu Eurovea City
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM