Aktualizované Správy

Čaká nás ďalšie kolo plošného testovania: Tentokrát so ZMENOU!

Minister obrany Jaroslav Naď informoval, že plošné testovanie na Covid-19 bude. Tentokrát má byť úplne dobrovoľné.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás ďalšie kolo plošného testovania: Tentokrát so ZMENOU!
65
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Na budúci víkend sa uskutoční ďalšie kolo plošného testovania antigénovými testami, a to v obciach, kde bolo minimálne jedno percento pozitívne testovaných. Na rozdiel od predošlých kôl však bude na absolútne dobrovoľnej báze. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) o tom informoval po pondelkovom rokovaní ústredného krízového štábu.

„Tentokrát to testovanie urobíme na absolútne dobrovoľnej báze, bez akýchkoľvek zvýhodnení tých ľudí, ktorí sa toho zúčastnia,“ uviedol Naď.

Chcú podľa neho vidieť, ako k tomu pristúpia obyvatelia, ale aj samosprávy. Niektoré procesy sa už podľa neho realizujú.

Testovanie sa počas nadchádzajúceho víkendu (21. a 22. 11.) uskutoční v celkovo 458 mestách a obciach, doplnil rezort obrany v tlačovej správe. Odberové miesta budú otvorené od 8.00 do 20.00 h. Zoznam testovaných obcí bude dostupný na stránke somzodpovedný.sk.

Naď tiež informoval, že ministerstvo obrany už do informačných systémov Úradu verejného zdravotníctva nahodilo všetky informácie o výsledkoch predošlých kôl testovania. Sú podľa neho dohľadateľné. Pripomenul tiež, že príslušníci Ozbrojených síl SR pomáhajú aj pri trasovaní kontaktov.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

2. kolo plošného testovania na Slovensku (7. 11.- 8. 11. 2020)
65
Galéria
Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM