han Magazín

Čaká nás STO úmrtí denne, hlási Čekan a prosí: Obmedzte oslavy, svadby a stretnutia!

Vchádzame do zlej tretej vlny pandémie! Na to upozorňuje popredný slovenský vedec a odborník Pavol Čekan. Podľa neho je len otázkou času, kedy bude u nás pribúdať každý deň sto obetí koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás STO úmrtí denne, hlási Čekan a prosí: Obmedzte oslavy, svadby a stretnutia!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Ďalšie aktuálne témy

Kým vonku ešte panuje príjemné a teplé počasie, ale odborník v oblasti biológie, biochémie a molekulárnej onkológie, priznáva, že už začíname pociťovať následky tretej vlny pandémie COVID-19. Uvádza to na svojom Facebooku.

Slová Čekana

„Každý týždeň máme nárast hospitalizovaných na kovidových oddeleniach približne o jednu tretinu. Takýmto tempom bude na začiatku novembra okolo 2000 ľudí v našich nemocniciach s ťažkým priebehom infekcie. A my nevieme, či to bude vrchol alebo sme len niekde v strede,“ napísal Čekan.

Uznávaný vedec sa zamyslel aj nad tým, aký vysoký počet obetí bude na Slovensku každý deň. Nemá optimistické správy. „Čo sa týka úmrtí, tie sa držia zatiaľ v nižších číslach, ale čoskoro uvidíme viac desiatkové počty a stovka za deň bude možno čoskoro. Nepíše sa mi to ľahko. Tie čísla sú zlé a žiaľ, budú ešte horšie,“ šokuje Čekan.

„Nevieme presne predvídať vrchol tretej vlny a obávam sa, že mnohé optimistické scenáre sú už "pasé“," podotkol.

Podľa Čekana čoskoro zažijeme to, čo počas predošlej vlny. Viac čítajte na druhej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM