Správy

Čaputová na súkromnej návšteve v Česku: Večerala s Karlom Schwarzenbergom

Budúca slovenská prezidentka Zuzana Čaputová navštívila dva týždne po svojom víťazstve v prezidentských voľbách súkromne Prahu.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová na súkromnej návšteve v Česku: Večerala s Karlom Schwarzenbergom
17
Galéria
Zdroj: TASR

V utorok večerala s poslancom TOP 09 a bývalým českým ministrom zahraničných vecí Karlom Schwarzenbergom, ktorý ju podporil v kampani, a zišla sa napríklad aj s riaditeľom Knižnice Václava Havla Michaelom Žantovským.

„Zuzana Čaputová prišla do Prahy súkromne na koncert Boba Dylana, čestný predseda TOP 09 Karel Schwarzenberg ju spoločne s niekoľkými priateľmi pred koncertom pozval na večeru,“ uviedol pre spravodajský server iDNES.cz zástupca hovorkyne TOP 09 Miroslav Hlaváč.

Čaputová nahradí Andreja Kisku v polovici júna. Jej prvá zahraničná cesta v čele štátu povedie podľa tradície do Českej republiky.

V Prahe sa stretne s prezidentom Milošom Zemanom, ktorý pred druhým kolom slovenských prezidentských volieb podporil jej súpera, podpredsedu Európskej komisie Maroša Šefčoviča. Na záver svojho mandátu pôjde do Českej republiky aj Kiska, pripomína iDNES.cz.

Foto: ilustračné

Aké boli slová Zuzany Čaputovej po oznámení oficiálnych výsledkov II. kola prezidentských volieb? Viac sa dozviete vo videu!

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM