Zo Slovenska

Cena benzínu je na niekoľkomesačnom MAXIME: Hrozí ďalšie ZDRAŽOVANIE!

Návšteva čerpacej stanice spraví vodičom poriadny prievan v peňaženke. Zdá sa, že zdražovaniu benzínu ešte nie je koniec.

Ilustračný obrázok k článku Cena benzínu je na niekoľkomesačnom MAXIME: Hrozí ďalšie ZDRAŽOVANIE!
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Motoristi v stredu (5. apríla) ostali zaskočení. Cena benzínu totiž opäť stúpla. Za posledný týždeň zdražel o takmer desať centov a na niektorých čerpacích staniciach sa dostal na úroveň 1,60 eur za liter. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Aktuálne sa zdá, že sa musíme pripraviť na ďalší rast cien.

Ešte pred niekoľkými týždňami to pritom vyzeralo, že cena benzínu sa dostane pod hranicu 1,50 eur za liter. Prudký pokles začal po tom, čo sa viaceré svetové banky dostali do problémov.

Zatiahli ručnú brzdu

Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) sa rozhodla konať. „Keďže cena ropy začala prudko podať, tak znížil produkciu o viac ako jeden milión barelov denne,“ dodáva portál.

Prečítajte si tiež

Toto opatrenie sa napokon dotklo aj slovenských motoristov. Aktuálne predikcie hovoria, že cena benzínu by mohla stúpnuť o ďalších 5 centov a dostať sa tak na sumu 1,65 eur za liter. Takýto drahý benzín nebol na našich čerpacích staniciach od konca novembra.

Nafta si drží cenu

Nateraz si môžu vydýchnuť majitelia áut s naftovým motorom. Nafta totiž zatiaľ zdražovaniu odoláva a aktuálne ju na niektorých miestach môžeme kúpiť pod hranicou 1,50 eur za liter.

„Riziko nedostatku nafty sa zmiernilo, čo spôsobilo jej zlacnenie. Ak sa bude situácia stabilizovať aj v nasledujúcich týždňoch, rozdiel medzi cenami benzínu a nafty sa môže prehlbovať,“ povedal pre tvnoviny.sk analytik spoločnosti XTB Lukáš Lipovský.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM