Lucia Lauková Regióny Krimi

Centrum nočného života: Najnebezpečnejšou lokalitou v Nitre je Mostná ulica

Policajné hliadky na Mostnej ulici nie sú ničím výnimočným. V centre nočnej zábavy pod Zoborom dochádza najčastejšie k násilnostiam.

Ilustračný obrázok k článku Centrum nočného života: Najnebezpečnejšou lokalitou v Nitre je Mostná ulica
Zdroj: TASR

Podľa policajných štatistík bolo v priebehu minulého roka v Nitre spáchaných 142 násilných trestných činov. Miestom, na ktorom dochádza najčastejšie k násilnostiam, bola aj v roku 2017 Mostná ulica v centre Nitry.

Rušný nočný život

Nachádza sa na nej viac ako 50 rôznych barov, zábavných podnikov a diskoték a postupne sa stala centrom nočného života v meste. „Naša osobitná pozornosť vo výkone služby je zameraná práve na Mostnú ulicu a jej okolie. Rušný nočný život na tejto ulici si neustále vyžaduje našu prítomnosť, služobné zákroky príslušníkov polície a vykonávanie preventívnych opatrení počas noci prevažne v piatok a sobotu,“ konštatuje sa v správe o bezpečnostnej situácii, ktorú zverejnilo Obvodné oddelenie Policajného zboru (ObO PZ) v Nitre.

Násilné činy

Podľa riaditeľa ObO PZ Nitra – Chrenová Miroslava Blaška bolo vlani na Mostnej ulici zaevidovaných 13 násilných trestných činov. „Z toho bolo objasnených šesť. Vo väčšine prípadov páchateľov zadržali policajti na mieste, prípadne v blízkom okolí. Objasňovanie a dokumentovanie uľahčuje kamerový systém Mestskej polície v Nitre. Policajný zbor reaguje na bezpečnostnú situáciu v tejto lokalite a plánovanie výkonu služby je realizované tak, aby na Mostnej ulici bola v noci polícia prítomná,“ skonštatoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM