Správy Regióny Zo Slovenska

Česi chcú v Bratislave investovať milióny eur. Vo Vajnoroch postavia novú štvrť

V Bratislave vyrastie nová štvrť, ktorá by mala zhltnúť pozemky vo veľkosti až 156 futbalových ihrísk.

Ilustračný obrázok k článku Česi chcú v Bratislave investovať milióny eur. Vo Vajnoroch postavia novú štvrť
6
Galéria
Zdroj: TASR

Do bratislavskej časti Nové Vajnory prichádza investícia v podobe stoviek miliónov eur. Česká skupina Nordic Investors tu plánuje postaviť novú obytnú štvrť.

Miliónová investícia

Investícia skupiny Nordic Investors do zástavby takmer sto hektárov v časti Nové Vajnory zhltne podľa českého spravodajského webu e15.cz stovky miliónov eur. Podľa portálu by mal projekt okrem bývania, kancelárií, obchodov a reštaurácií zahŕňať aj zónu určenú na relax a šport, zdravotné zariadenie, školy, škôlky či niekoľko hektárové jazero. Nová štvrť v blízkosti nákupného centra Vajnoria by mala byť hotová asi za 20 rokov.

Vlastník pozemku má prvé prípravy za sebou. Z budov na pozemkoch a okolia odstránil stovky ton odpadu, ktoré sa tam nekontrolovane hromadili na nelegálnych skládkach. Pozemky sú v súčasnosti strážené.

Nové Vajnory

„Nová obytná zóna pozostáva z komplexu objektov na bývanie a služby, ale aj na obchodné a kancelárske aktivity. Atmosféru štýlového bývania dotvorí nová sadová úprava zelene a široké možnosti športového vyžitia.Urbanis­tickú podobu sme navrhovali s ohľadom na existujúcu zástavbu Vajnor,“ píše sa na stránke projektu.

Ako sa ďalej uvádza, výška objektov bude postupne narastať z východnej strany na západnú. „Urbanistická štúdia predpokladá koeficient zastavanosti na úrovni 26 % pri priemernej podlažnosti 4,3 poschodia.“ V plánoch je aj centrálny park s veľkým jazerom, do ktorého budú ústiť pešie promenády so zeleňou. Zeleň by mala podľa plánov pokryť 34 % z celkovej plochy 88-hektárového pozemku.

Vajnory
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM