Monika Hanigovská Krimi

Česi zadržaní pri preprave drog: Fena mala zmiasť služobného psa, FOTO

Trnavskí colníci pri bežnej dopravnej kontrole zaznamenali podozrivú tašku. Tú vo vozidle strážil pitbull.

Ilustračný obrázok k článku Česi zadržaní pri preprave drog: Fena mala zmiasť služobného psa, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Finančná správa SR

Počas bežnej kontroly objavili trnavskí colníci v obci Brodské u českej posádky osobného automobilu neznámu rastlinnú sušinu. Strážil ju na zadnom sedadle pitbull.

Ide už o tretie odhalenie prepravy omamných a psychotropných látok trnavských colníkov v poslednom týždni. Informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

„Trnavskí colníci, v utorok 06.11.2018, v obedňajších hodinách vykonávali na bývalom hraničnom priechode Brodské v smere z Českej republiky bežnú kontrolu dopravných prostriedkov zameranú na dodržiavanie colných a daňových predpisov. Počas nej zastavili aj osobné motorové vozidlo Mercedes Benz s českým evidenčným číslom. Viedol ho 31-ročný občan z Čiech. Vo vozidle sa nachádzal 29-ročný spolujazdec, taktiež českej národnosti a na zadných sedadlách sedel pes pitbull. Colníci posádke oznámili, že vykonajú kontrolu vozidla aj s použitím služobného psa,“ prezradila Iveta Zlochová.

Psovod označil čiernu tašku

Ako informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava pri výkone kontroly psovod nasadil služobného psa Zora, ktorý označil čiernu tašku v zadnej časti kontrolovaného vozidla. „Pri zastavení vozidla vedľa tašky sedel pes plemena pitbull. V taške sa nachádzalo plastové vrece s obsahom neznámej rastlinnej sušiny o hmotnosti viac ako 2 kilogramy. Na základe týchto skutočností vzniklo dôvodné podozrenie z nezákonnej prepravy omamných a psychotropných látok. Prípad bol odovzdaný orgánom činným v trestnom konaní,“ doplnila.

Vyšetrovateľ podľa slov hovorkyne obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 29 – ročného Zdenka P., občana Českej republiky.

Vyrobili by sa tisíce dávok

„Vyšetrovateľ zo Skalice si na mieste prevzal osobu aj rastlinný materiál. Podľa predbežnej expertízy prevážal muž v Mercedese Benz cez hranice vyše 2 kilogramy marihuany. Z uvedeného množstva by sa dalo vyrobiť minimálne 9400 jednorazových dávok. Pri predaji by za 2 kilogramy mohol získať na čiernom trhu približne od 10 tis. do 31 tisíc eur. Zadržaný muž sa skutku priznal,“ informovala Zlochová.

„Drogy prevážal v aute spolu s fenou pripravenou na krytie, aby zmaril prácu služobného psa Colného úradu Trnava. Aj napriek tomu sa drogy podarilo psovi označiť. Vyšetrovateľ ho obvinil z predaja a distribúcie drog vo väčšom rozsahu. Zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie,“ doplnila. V zmysle zákona hrozí uvedený skutok trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

OBRAZOM: Pes Zoro sa opäť vyznamenal
4
Galéria
Zdroj: Finančná správa SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM