Zo zahraničia

Česko nezvláda koronavírus: Už druhý deň po sebe hlási viac ako tisíc prípadov COVID-19

Od začiatku pandémie sa novým druhom koronavírusu v ČR nakazilo 31 036 ľudí a 444 osôb zomrelo. V Prahe podľa ministerstva zdravotníctva nastal komunitný prenos nákazy.

Ilustračný obrázok k článku Česko nezvláda koronavírus: Už druhý deň po sebe hlási viac ako tisíc prípadov COVID-19
Zdroj: TASR/AP

Česká republika zaznamenala v stredu 1 161 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, informoval vo štvrtok spravodajský server Novinky.cz.

Česko hlásilo viac ako tisícku prípadov aj v utorok, keď v krajine potvrdili 1 164 infekcií.

V súčasnosti je v ČR nakazených 10 214 ľudí, z ktorých väčšina má len mierne príznaky ochorenia. Počet hospitalizovaných sa však podľa Noviniek.cz zdvojnásobil a dosiahol 244.

Stovky mŕtvych

Od začiatku pandémie sa novým druhom koronavírusu v ČR nakazilo 31 036 ľudí a 444 osôb zomrelo. Najvyšší nárast v počte nakazených v prepočte na 100-tisíc obyvateľov zaznamenal za posledných sedem dní okres Pelhřimov, kde je to 116 prípadov.

Nové ohnisko nákazy sa objavilo v obci Nová Ves v okrese Plzeň-juh. V tomto okrese registrujú takmer 111 nakazených na každých 100-tisíc obyvateľov. V Prahe je tento ukazovateľ na úrovni 96.

Komunitný prenos nákazy

V Prahe podľa ministerstva zdravotníctva nastal komunitný prenos nákazy. Belgicko a Nemecko zaradili hlavné mesto ČR do červených zoznamov rizikových miest. Ľudia prichádzajúci z oblasti Prahy musia absolvovať karanténu alebo predložiť test, ktorý nie je starší než 48 hodín.

Z dôvodu zhoršenia epidemiologickej situácie platí od štvrtka na celom území Česka povinnosť nosiť rúška v priestoroch budov vrátane zamestnania. Česká vláda v stredu večer rozhodla, že ľudia vo veku nad 60 rokov dostanú jeden respirátor a päť kusov rúšok, uviedol na Twitteri Úrad vlády ČR.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM