Monika Hanigovská Krimi

Českom otriasa tragédia: 11-ročný chlapec ZÁHADNE ZOMREL, môže za to výzva na TikToku?

Zbytočne vyhasol mladý život! Len 11-ročný chlapec skonal zrejme pre nebezpečnú výzvu.

Ilustračný obrázok k článku Českom otriasa tragédia: 11-ročný chlapec ZÁHADNE ZOMREL, môže za to výzva na TikToku?
Zdroj: pixabay.com

Školák z Jičína sa uškrtil na pásiku od kimona. Médiá špekulujú o tom, že nádejný judista sa mal zapojiť do výzvy s názvom Blackout Challenge. Tá je mimoriadne obľúbená na sociálnej sieti TikTok.

Výzva Blackout Challenge nabáda užívateľov, aby sa dusili a dosiahli pritom čo najlepší čas.

Ako pripomína portál Novinky.cz, pracuje sa aj s verziou, že chlapec z Jičína výzvu prijal.

Našla ho sestra

„Povedal by som skôr, že jednoducho blbol. Bol to taký živý chlapec s potrebou vybiť práve prebytočnú energiu, a nie aby si niečo dokazoval. K tomu mal na záhrade boxovacie vrece, ktoré tam v čase nešťastnej smrti práve nebolo. Tak zrejme hľadal iné odreagovanie. Smutné je, že uškrteného našla o pár rokov staršia sestra,“ spomenul pre tamojší portál jeden z učiteľov, ktorý chlapca poznal.

„Existuje aj ďalšia verzia, že chlapcovi niekto ubližoval. Neviem si ale predstaviť, kto by si na slušného judistu, ktorý si nemusel nič dokazovať, trúfol,“ pripomenul.

Čo na to polícia?

Polícia pre prebiehajúce vyšetrovanie nechce zverejňovať žiadne konkrétnejšie informácie. No predsa niečo prezradila. Vyzerá to tak, že zatiaľ v tragickom prípade nikoho nestíhajú.

„Ak sa jednoznačne nepreukáže účasť tretej osoby, napríklad spolužiaka, ktorý k tomu niekoho priamo motivoval, potom nie. Polícia sa vlastným monitoringom sociálnych sietí podobným veciam snaží predchádzať,“ povedal hovorca policajného prezídia Ondřej Moravčík.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM