Webnoviny - Svet

Cesty na východe sú zaviate, problémy hlási aj Bratislava

WEBNOVINY.SK

MICHALOVCE/TREBIŠOV 7. februára (WEBNOVINY) – Nepriaznivá situácia v zjazdnosti ciest v Košickom kraji trvá v okresoch Michalovce a Trebišov.

V súčasnosti v Michalovskom okrese podľa informácie polície je neprejazdná v oboch smeroch cesta II. triedy z Veľkých Kapušian na Oborín, Veľké Raškovce – časť Kucany, kde sa vytvorili veľké záveje.

„Ráno o piatej sme tam nasadili snežnú frézu a šípový pluh, no neviem povedať, kedy cesta bude zjazdná,“ informoval dispečer michalovskej Správy ciest Košického samosprávneho kraja (KSK).

Podľa internetovej stránky Slovenskej správy ciest na niektorých cestách je miestami 10 až 15 centimetrová vrstva snehu.

Obrazom: Snehová kalamita v Michalovciach

Cez noc sa situácia zhoršila

Ako dnes ráno informoval trebišovský dispečer Správy ciest KSK Miroslav Sabol, v noci sa zhoršila situácia na cestách tretej triedy. „Po druhej v noci vietor ešte zosilnel a teraz máme už trinásť problematických a ťažko zjazdných, respektíve neprejazdných úsekov. Najťažšie je to v úsekoch Veľaty – Kysta – Hrčeľ – Novosad, pričom do Hrčeľa a Kysty sa momentálne nedá dostať,“ uviedol Sabol.

Doložil, že udržať zjazdné cesty tretej triedy primerane poveternostným okolnostiam si vyžaduje mimoriadne úsilie, pretože okolo ciest sú už vysoké snehové mantinely a len čo prejde pluh nejaký úsek, vietor ho znova zafúka snehom. Ako uviedol, do ďalších obcí sa dá dostať aspoň z jednej strany.

Ostatné cesty v Košickom kraji sú zjazdné.

V Bratislave sa vytvárajú snehové jazyky a zápchy

V Bratislave sa na cestách pre silný vietor vytvárajú snehové jazyky a nezaberá ani soľ, ktorou v noci posýpali cesty. Mesto žiada chodcov o maximálnu opatrnosť najmä pri prechádzaní podchodmi, dlážka je klzká.

Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca primátora Ľubomír Andrassy, doprava v meste je zhustená, vytvárajú sa zápchy. Zatiaľ vznikli dve väčšie komplikácie – v Dúbravke sa na Agátovej ulici skrížil kamión, na Kramároch sa skrížil trolejbus.

Ako Andrassy uviedol, celú noc bolo v teréne všetkých 53 posýpacích mechanizmov, ktoré vykonali dva celomestské posypy. „Jeden o jednej hodine po polnoci, druhý pred siedmou ráno. Večer boli vykonané aj lokálne posypy na Kramároch, v Karlovej Vsi a Dúbravke,“ informoval hovorca, podľa ktorého je momentálne v teréne 81 ľudí, ktorí čistia chodníky a autobusové zastávky.

Meteorológovia varujú v utorok pred búrlivým vetrom.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM