Webnoviny - Svet

Cetelem pod dohľadom NBS, rovnako ako banky

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 25. mája (WBN/PR) – Úverová spoločnosť CETELEM získala od Národnej banky Slovenska povolenie poskytovať vybrané platobné služby, čím nadobudla štatút platobnej inštitúcie.

Cetelem poskytuje platobné služby pri čerpaní finančných prostriedkov z kreditnej karty. Odo dňa udelenia povolenia, na činnosť spoločnosti Cetelem v tejto oblasti dohliada NBS.

„Mnohé z pravidiel, ktoré zákon o platobných službách stanovuje, spoločnosť dodržiavala už v minulosti, týmto krokom však oficiálne podlieha dozoru Národnej banky Slovenska a pri poskytovaní platobných služieb bude dodržiavať rovnaké pravidlá ako banky“, vysvetľuje JUDr. Andrea Sčerbová, z právneho odboru spoločnosti CETELEM SLOVENSKO a.s.

V tejto súvislosti bola zmluva o poskytnutí revolvingového spotrebiteľského úveru rozšírená o rámcovú zmluvu o poskytovaní platobných služieb. Tá upravuje napríklad pravidlá prevodu peňažných prostriedkov, bezpečnostné pravidlá pre používanie kreditnej karty, či pravidlá komunikácie klienta a Cetelemu. Novinkou pre klienta je, že reklamáciu v súvislosti s vykonávaním platobných služieb môže odteraz adresovať aj priamo Národnej banke Slovenska.

Stratégia Cetelem je založená na princípe zodpovedného úverovania a transparentnej ponuky. „Napriek tomu, že zákon umožňuje zavedenie nových poplatkov súvisiacich s vykonávaním platobných služieb, rozhodli sme sa ich v súvislosti so získaním povolenia na vykonávanie platobných služieb, nezaviesť“, dodáva Sčerbová.

O Ceteleme

CETELEM SLOVENSKO a.s. je úverová spoločnosť, ktorá na Slovensku pôsobí od roku 2000. Poskytuje nákup na splátky, kreditné karty a osobné pôžičky, a to priamo, prostredníctvom obchodných partnerov alebo Internetu.

Je členom bankovej skupiny BNP Paribas. S viac ako 29 000 zamestnan­cami pôsobí v 30 krajinách, na 4 kontinentoch. V Európe je jednotkou na trhu spotrebiteľských úverov.

www.cetelem.sk

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM