Webnoviny - Svet

Chára túži po finále pre Boston po 21 rokoch

WEBNOVINY.SK

Slovenský obranca Zdeno Chára. Ilustračné foto.Foto: SITA, APBOSTON 24. mája (WEBNOVINY) – Hoci hokejisti Boston Bruins zvíťazili v pondelok v piatom zápase finále play-off Východnej konferencie NHL nad Tampa Bay Lightninig 3:1 a ujali sa v sérii vedenia 3:2 na zápasy, kapitán „medveďov“ Zdeno Chára neoslavoval.

Nemyslel na 60 práve skončených minút, sústredil sa na stredajší 6. zápas série. Víťazstvo v ňom by posunulo Boston po 21 rokoch opäť do finále Stanleyho pohára.

„Musíme hrať lepšie ako dnes. Bude to veľký zápas. Náš doteraz najdôležitejší,“ skonštatoval pre ESPN 34-ročný slovenský obranca.

„Dnes to bol boj. Bolo to veľmi tesné. Stále sme ich cítili za chrbtom. Bojovali sme, aby tam niečo spadlo, ale oni tiež. Napokon sme vyrovnali a otočili duel,“ zhodnotil pondelňajší zápas Chára a pristavil sa aj pri víťaznom góle Marchanda, na ktorom si spolu s Bergeronom pripísali asistencie: „Mal som puk, vzal som to na seba, prenikol som do pásma. Prihrali sme si so spoluhráčmi a naraz sme mali našich chlapcov na pozíciách ich hráčov. Potom tam pekne zahral Bergy, Marchand dostal puk pred bránkou a zlízal smotanu. Vždy je to o prefíkanosti. Nemôžete hrať len silovo. V tejto situácii som sa pokúsil vytvoriť niečo v útoku. Samozrejme, mal som priestor a o to išlo.“

Chárov výkon oceňujú aj jeho spoluhráči. Kapitán Bruins je pre mužstvo nesmierne cenný. „Je úžasný. Súper nás nezatlačil do defenzívy, čo je jeho hlavná úloha. No dokázal ešte niečo navyše aj v útoku. Pri Marchyho góle by som sa bez neho k puku nedostal,“ ocenil Patrice Bergeron.

Chára má šancu stať sa len štvrtým kapitánom Bostonu, ktorý zdvihne nad hlavu Stanley Cup, a ísť tak v stopách Lionela Hitchmana (1929), Cooneya Weilanda (1939) a Dita Clappera (1941). Boston získal síce Stanleyho pohár päťkrát, no v rokoch 1970 a 1972 prežíval šesťročné obdobie, počas ktorého mal len zástupcu kapitána.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM