Kultúra

Chcete cestovať v čase? Virtuálna hra priblíži pútavý príbeh Starej radnice

V hre má návštevník možnosť pohybovať sa v čase od 14. do 21. storočia a reálne porovnať súčasnú podobu Starej radnice s jednotlivými etapami jej stavebného rozvoja.

Ilustračný obrázok k článku Chcete cestovať v čase? Virtuálna hra priblíži pútavý príbeh Starej radnice
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Múzeum mesta Bratislavy (MMB) obohacuje od júla návštevu Múzea dejín mesta v Starej radnici o nový prvok – virtuálnu hru s fyzickým rozhraním pod názvom Príbeh Starej radnice. Jej prostredníctvom sa návštevníci dozvedia, ako postupne vznikala unikátna stavba Starej radnice a čo sa v nej počas takmer 700-ročnej histórie dialo.

Spoznajte dávne príbehy

„V hre má návštevník možnosť pohybovať sa v čase od 14. do 21. storočia a reálne porovnať súčasnú podobu Starej radnice s jednotlivými etapami jej stavebného rozvoja, ktoré sú v súčasnosti neviditeľné,“ spresnila Beáta Husová, jedna z autoriek projektu. „Návštevníci taktiež spoznajú príbehy reálnych historických postáv, prepojených so Starou radnicou,“ doplnila.

MMB sprístupní novú atrakciu 2. júla, ako darček pre návštevníkov v rámci Kultúrneho leta. Projekt podporil Fond na podporu umenia (FPU), hlavný partner projektu.

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM