ELA Magazín Cestovanie

Dovolenkári sa kúpali vo výkaloch! Hotel na chorvátskom ostrove má problémy

Hotel na obľúbenom chorvátskom ostrove vypúšťal do mora výkaly. Deti, ktoré sa kúpali v mori, dostali kožnú chorobu. Hotel má vážny problém.

Zdroj: Dnes24.sk

V nádhernej zátoke Osibova na ostrove Brač sa ľudia kúpali v domnienke, že záliv je takmer nedotknutý. Zdanlivo čisté more v skutočnosti klamalo, píše iMeteo.sk.

Neďaleký hotel po celý ten čas vypúšťal do mora cez kanalizáciu výkaly a nebezpečné látky. Tie sa začali prejavovať na detskej koži v podobe kožných ochorení.

Celú túto situáciu nahlásili ľudia, ktorí sa v znečistenej vode kúpali. Vodárenská spoločnosť na ostrove Brač zastavila v hoteli vodu, aby zistili, kde nastala chyba.

Kúpanie vo vlastných výkaloch

Po analýze sa zistilo, že hotelový komplex Gava, ktorý vlastní cudzinec, vypúšťa do zátoky splašky. Hoteloví hostia sa doslova každé ráno kúpavali vo vlastných výkaloch, ktoré v noci vypúšťal hotel do zátoky.

Deťom, ktoré sa kúpali v mori, kde hotel vypúšťal splašky, sa vyhodili na pokožke aj nepekné červené pľuzgieriky. Mama dvoch maloletých synov potvrdila, že obaja majú kožné ochorenie, ktoré je vidieť na fotografii nižšie. Dodala: „Bola som šokovaná, že je niečo také možné."

„Deti sa nakazili bakteriálnou chorobou. Dokonca z tohto ochorenia by im mohli zlyhať aj obličky," povedal lekár matke, ktorý ich ošetroval.

Ide o bakteriálny zápal kože nazývaný impetigo a spôsobujú ho streptokoky alebo zlatý stafylokok. Toto ochorenie postihuje najmä deti v predškolskom veku, ale vyskytuje sa aj u dospelých.

Majiteľ hotela tak musí napraviť všetky požiadavky vodárenskej spoločnosti, aby sa už tento prípad neopakoval a neboli ohrození ďalší návštevníci hotela. V prípade, že tak nespraví, bude hotel odpojený od vody.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM