Aktualizované Zo zahraničia

VIDEO: Chorvátsko zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,3

V dôsledku otrasov došlo podľa svedkov k popraskaniu obvodových múrov viacerých budov, ako aj k poškodeniu striech domov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Chorvátsko zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,3
6
Galéria

Chorvátsko zasiahlo v nedeľu zemetrasenie s magnitúdou 5,3. Obete na životoch hlásené neboli, udalosť si vyžiadala ťažké zranenia jedného človeka a zranenia viacerých ľudí.

Riaditeľ detskej nemocnice v Záhrebe Goran Roič pre agentúru HINA uviedol, že ťažko zraneným je 15-ročný chlapec, ktorého stav je „veľmi kritický“. Ošetrenie vyhľadalo aj viacero ďalších osôb.

Silné otrasy

Podľa Európsko-stredomorského seizmologického strediska (EMSC) malo zemetrasenie epicentrum sedem kilometrov severne od Záhrebu. Išlo o tzv. plytké zemetrasenie, pretože jeho hypocentrum sa nachádzalo v hĺbke desať kilometrov. Oblasť zasiahlo o 06:23 hod. SEČ. Zaznamenané boli aj dva dotrasy s magnitúdou 5,0 a 3,7.

„Trvalo to vyše desať sekúnd. Rozhodne najsilnejšie, aké som kedy zažil,“ citovala agentúra Reuters svedka.

V dôsledku otrasov došlo podľa k popraskaniu obvodových múrov mnohých budov, ako aj k poškodeniu striech domov. Ulice v centre Záhrebu boli pokryté troskami. Na niektorých budovách sa zrútili komíny. V meste bolo hlásených aj niekoľko požiarov a došlo ku krátkodobému výpadku v dodávkach elektrickej energie.

Ministerstvo vnútra vyzvalo ľudí, aby vyšli z domov, ale aby sa nezhlukovali v skupinách pre šírenie koronavírusu.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM