Hokej

Chvíle, na ktoré len tak nezabudnú: Humenské nádeje trénovali zlatí chlapci z Göteborgu

Majstri sveta z roku 2002 sa ocitli v Humennom. A na miestnom zimáku trénovali naše hokejové nádeje. Pozrite si to na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Chvíle, na ktoré len tak nezabudnú: Humenské nádeje trénovali zlatí chlapci z Göteborgu
7
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Žiaci MHK Humenné absolvovali v stredu podvečer nezabudnuteľný hokejový tréning. Viedli ho totiž slovenské hokejové legendy. Na humenský zimný štadión zavítal Ján Lašák, strieborný z Petrohradu (2000), zlatý z Göteborgu (2002) a bronzový z Helsínk (2003), spolu so svojou brankárskou dvojičkou Rastislavom Staňom. „Cieľom ich návštevy bol brankársky výcvik zameraný na najmenších hráčov – brankárov MHK Humenné,“ informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Ako priblížila ďalej, slovenskí hokejoví majstri sa v rámci tréningu zamerali hlavne na komplex zručností, ktoré musí ovládať každý dobrý hokejový brankár. „Najmladších brankárov MHK Humenné učili gólmani techniku brankárskeho korčuľovania, postavenie a držanie tela, ale aj pohyb v bránkovisku. Okrem toho im ukázali ako si kontrolovať odrazený puk a vykrývať tyčky,“ uviedla M. Dochánová a doplnila, že čo to im porozprávali o mentálnej odolnosti každého brankára a tiež upozornili na chyby a zlozvyky, ktorých sa mnohí dopúšťajú.

Tento zážitok mladých humenských hokejistov si môžete pozrieť na fotkách v pripojenej fotogalérii.

FOTO: Veľký zážitok pre humenské hokejové nádeje. Trénovali ich majstri sveta!
7
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM