Peter Handzuš Hokej

Chystáte sa na zápasy MS U18? Pozor na prísnejšie bezpečnostné opatrenia

V rámci šampionátu budú platiť v halách aj v ich okolí sprísnené bezpečnostné opatrenia, ktoré sú štandardné pre podujatia medzinárodného charakteru.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na zápasy MS U18? Pozor na prísnejšie bezpečnostné opatrenia
Zdroj: Dnes24.sk

Oba zimné štadióny budú počas majstrovstiev sveta otvorené už 1,5 hodiny pred stretnutím.

Diváci by mali počítať s časovou rezervou pri príchode pre bezpečnostné kontroly, ktoré ich čakajú pri vstupe na štadión – v zmysle zákona č.1/20144 Z.z. o organizovaní verejných športových podujatí a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

„Z bezpečnostných opatrení by som chcel upozorniť hlavne na fakt, že návštevníci šampionátu majú zakázané nosiť do haly zbrane, pyrotechniku a zakázané predmety v zmysle zákona, navštevovať zápasy pod vplyvom alkoholu, alebo omamných látok, takisto je zakázané nosiť do haly vlastné jedlo či nápoje,“ hovorí Marek Bednárik, bezpečnostný manažér majstrovstiev.

Nápoje a občerstvenie si môžu diváci zakúpiť priamo na štadióne, musia ich však konzumovať mimo hľadiska. V hale platí zákaz vstupu do hľadiska s jedlom či nápojmi. „Hoci pre každý tím je dôležitá podpora fanúšikov z tribún, aj tu sa treba riadiť pokynmi usporiadateľov. Diváci nesmú hádzať na ľadovú plochu žiadne predmety a takisto im budú odobraté zariadenia, ktoré vydávajú zvuk ako napríklad píšťalky, fanfáry, klaksóny, tlakové sirény,“ dodáva Bednárik.

Dôležitou je aj informácia, že majitelia celodenných vstupeniek budú musieť po prvom stretnutí opustiť štadión. Technicky totiž nie je možné zabezpečiť v hľadisku kontroly typu vstupeniek.

Na podrobné bezpečnostné kontroly sa museli pripraviť aj samotné štadióny. „Veľmi milo ma prekvapila spolupráca s vedením oboch štadiónov. Hoci príprava na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie je takmer rovnako náročná ako pri veľkých majstrovstvách sveta, riaditelia štadiónov sa s touto výzvou popasovali naozaj bravúrne. Zároveň by sme sa chceli poďakovať bezpečnostným zložkám za ich profesionálny prístup pri organizácii a zabezpečenie bezpečnosti všetkých návštevníkov šampionátu. Verím, že fanúšikovia budú spokojní a užijú si čo najviac zápasov,“ povedal riaditeľ turnaja Roman Štamberský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM