Erik Bojničan Rôzne

Cibuľové slávnosti chystajú špeciálne dielo: Unikátna pocta Petrovi Saganovi!

Madunické Cibuľové slávnosti sú lákadlom pre ľudí z ďalekého okolia kvôli dobrej zábave, jedlu ale aj netradičným výtvorom. A tento rok nebude iný.

Ilustračný obrázok k článku Cibuľové slávnosti chystajú špeciálne dielo: Unikátna pocta Petrovi Saganovi!
Zdroj: TASR

Cibuľové slávnosti v Maduniciach sa už niekoľko rokov nesú v znamení rekordov. Od roku 2007 je vo svetovej knihe rekordov zapísaný cibuľový veniec dlhý 163 metrov, ktorý uplietlo 18 madunických žien. Na videnie boli už aj troj- a dvojrozmerné rozprávkové postavy s 3,23 metrov vysokým cibuľovým drakom, na ktoré minuli spolu 14 000 cibúľ. či cibuľový bilbord alebo maxicibuľu, na ktorú použili 10 080 cibuľových hlavičiek.

Počas ostatného ročníka si mohli návštevníci pozrieť koňa v nadživotnej veľkosti, ako inak, z cibule. Môžete si pozrieť fotky koňa, na ktorého použili bezmála 5 000 hlávok pre obec typickej zeleniny.

Cibuľový, 2,8 metra vysoký kôň skákajúci cez 1,2-metrovú parkúrovú prekážku, uchádzajúci sa o zápis do knihy slovenských rekordov, sa spolu so stovkami obyvateľov a návštevníkov slávností zapojil do cibuľového sprievodu obcou.

Prečítajte si: Hlohovecký amfiteáter ožije folklórom: Veľké slávnosti už čoskoro, čo sa chystá?

Cibuľové boli v minulosti aj olympijské kruhy s rozmermi 4,5×2,2 metra. Olympijskej tematike sa bude venovať aj tohtoročný pokus o rekord, ktorý je na programe slávností v sobotu 20. augusta od 9:00 do 13:00.

Ako nám prezradili na obecnom úrade v Maduniciach, pre návštevníkov sa chystá skutočne parádny pohľad. Tým bude pokus o stavbu najväčšieho cyklistu z cibule, ako pocta fenomenálnemu cyklistovi Petrovi Saganovi, ktorého počas posledného dňa slávností, v nedeľu 21. augusta čaká jeho súťažné vystúpenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Chystáte sa na Cibuľové slávnosti?

Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM