Lucia Lauková Regióny Krimi

Čierny víkend pre Prievidzu: Na koľajisku vyhasol života muža

Prievidzu zasiahla ďalšia smutná udalosť. Zrážku s vlakom neprežila jedna osoba.

Ilustračný obrázok k článku Čierny víkend pre Prievidzu: Na koľajisku vyhasol života muža
Zdroj: TASR

Po zrážke s vlakom pri nákladnej stanici v Prievidzi zahynula v nedeľu 17.9. krátko pred 13.00 h jedna osoba. Nehoda zapríčinila meškanie viacerých vlakov. Informáciu potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

„Podľa našich informácií išlo o muža, ktorý sa neoprávnene pohyboval v koľajisku. Doprava v úseku Prievidza – Nováky bola z dôvodu dokumentovania a vyšetrovania nehody prerušená do 14.15 h. V súčasnosti je už obnovená,“ opísala Pavliková.

Na mieste zasahovala aj rýchla lekárska pomoc. „Po príchode na miesto udalosti skonštatoval lekár úmrtie u muža, ktorý pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedol Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Ako doplnil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč, v dôsledku tragickej udalosti zaznamenali meškanie dva regionálne expresy a dva osobné vlaky. „Expres smerujúci z Bratislavy do Prievidze mal meškanie približne 60 minút, v opačnom smere z Prievidze do Bratislavy mešká 107 minút. Osobný vlak z Prievidze do Lužianok má meškanie 70 minút a z Nových Zámkov do Prievidze 50 minút,“ vymenoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM