han Zo Slovenska

Cigániková sa ROZPLAKALA v politickej relácii: Jej moderátor sa priznal ku komunite LGBTI

Verejné priznanie moderátora v priamom prenose o svojej orientácii. Stalo sa tak v TA3 v relácii V politike.

Ilustračný obrázok k článku Cigániková sa ROZPLAKALA v politickej relácii: Jej moderátor sa priznal ku komunite LGBTI
Zdroj: TA3

V nedeľu tesne pred obedom televízia TA3 vysielala politickú diskusiu V politike, ktorú moderoval Rastislav Iliev. Ten na úvod prečítal známe homofóbne výroky súčasných politikov, ktorí sedia v parlamente.

V relácii bola pozvaná poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS), Erik Tomáš (Hlas-HD) a György Gyimesi (OĽANO).

Najprv plač

Po prečítaní výrokov sa Gyimesi vyjadril tak, že sa za vraždu dvoch mladíkov vinný necíti. Odsudzuje aj trestné činy mierené na iné etnické menšiny ako aj LGBTI komunitu. Pri svojich slovách sa rozplakala poslankyňa Cigániková. „Mám pocit, že sme všetci zlyhali a žasnem. Nechcem tu hrať na city. Nestačia len gestá a prázdne slová, a treba konať,“ uviedla poslankyňa SaS.

Potom priznanie

Po pár minútach diskusie si zobral slovo samotný moderátor a verejne sa priznal ku svojej orientácii. „Musíme prestať mlčať a musíme dať o sebe vedieť, pretože zlo sa rozpína. Hrdo sa hlásim ku komunite LGBTI a k tomu istému vyzývam aj kolegov novinárov, hercov, ale aj politikov. A nie je ich málo v parlamente,“ povedal v priamom prenose Rastislav Iliev.

„Všetci tí, ktorí mi chcete poslať hejty, choďte radšej za vašimi deťmi a opýtajte sa ich ako sa majú, objímte ich a spýtajte sa, čo ich trápi. Pretože ich už nikdy nemusíte vidieť,“ dodal.

„Náš kolega a moderátor Rastislav Iliev sa v relácii ta3 V politike verejne prihlásil k LGBTI+ komunite. Urobil tak pri príležitosti svetového dňa coming outu. Zároveň vyzval na to, aby tak urobili aj iné verejne známe osobnosti. LGBTI+ komunita podľa neho v súčasnosti potrebuje podporu,“ uviedla televízia na svojej stránke.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM