Webnoviny - Svet

Clijstersová priblížila okolnosti svojho kuriózneho zranenia

WEBNOVINY.SK

Belgická tenistka Kim ClijstersováFoto: SITA/AP PARÍŽ 20. mája (WEBNOVINY) – Belgická tenistka Kim Clijstersová na piatkovom stretnutí s novinármi v Paríži pred druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros priblížila okolnosti svojho kuriózneho zranenia, pre ktoré takmer prišla o štart na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2011. Ako je známe, bývalá jednotka svetového rebríčka si vyvrtla pravý členok na svadbe bratranca Tima.

„Tancovala som bosá. Hovorím to preto, lebo veľa ľudí si myslí, že som mala vysoké opätky. Je síce pravda, že som v topánkach takého typu prišla, ale pred vybehnutím na parket som si ich vyzula. Dopadla som však na nohu jedného dievčaťa a vyvrtla som si ten členok. Navyše, keď som krivkala preč, niekto mi skočil na malíček a z toho vyvstal ďalší zdravotný problém. Teraz som však tu a mrzí ma, že si nedokážem spomenúť na skladbu, pri ktorej sa mi tá nehoda stala,“ zasmiala sa 27-ročná najznámejšia mamička na okruhu WTA Clijstersová. Vážnejšie k svojmu stavu uviedla: „Cítim sa dobre, hoci asi nie až tak, ako by som si želala. Minimálne do Wimbledonu vrátane budem hrať s nahrubo obviazanou nohou, potom uvidíme, či to pôjde bez spevnenia.“

Úradujúca víťazka US Open aj Australian Open Clijstersová je parížskou finalistkou zo sezón 2001 a 2003. Pri Buloňskom lesíku sa predstaví premiérovo od roku 2006. Vlani chýbala pre problémy s ľavým chodidlom. „Som nadšená, že som sa teraz stihla včas zotaviť. Návrat sem je pre mňa výnimočným pocitom, hoci minulý rok som tu sledovala zápas Kirsten Flipkensovej. Včera som si zatrénovala na hlavnom dvorci a bola to zábavné i nadchýnajúce. Akoby som opäť bola malým dievčatkom,“ povedala Clijstersová.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM