Aktualizované ELA Magazín

Čo robil Rytmus na úrade vlády? Raper zverejnil číslo novinára, ktorý sa o to zaujímal

Raper Patrik "Rytmus" Vrbovský viackrát vravel, že k politike sa vyjadrovať nebude. No počas volebného moratória zverejnil video, v ktorom podporil Petra Pellegriniho.

Ilustračný obrázok k článku Čo robil Rytmus na úrade vlády? Raper zverejnil číslo novinára, ktorý sa o to zaujímal
8
Galéria

Hudobník, ktorého sleduje na sociálnej sieti Instagram takmer 765-tisíc ľudí, sa tesne pred voľbami rozhodol otvorene prejaviť svoj politický názor. Vo videu, ktoré neskôr zmazal, podporil prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho, ktorý voľby vyhral.

Podpora Pellegriniho

Rytmus sa v sérii stories rozrozprával o svojom vnímaní slovenskej politiky aj rozhodnutí ísť voliť. „Odjakživa som bol apolitický, odjakživa som rapoval pre všetkých voličov, nevoličov, pre všetky národnosti, menšiny alebo hocikoho, kto je v našej spoločnosti, a tak to aj zostane,“ povedal na úvod.

Vo svojom videu sa politicky zahĺbil a povedal, že sa po rokoch rozhodol ísť voliť a v závere vyjadril podporu svojmu politickému favoritovi. Spevák, napriek tomu, že bolo moratórium, nič neporušil. Jeho príspevok bol na sociálnej sieti nesponzorovaný.

Lustrácia a šikana

Na spomínanú aktivitu volebnej podpory Pellegriniho sa hudobníka opýtal novinár z Aktualít. Raper Rytmus na svojej sociálnej sieti uverejnil konverzáciu, v ktorej mu redaktor z portálu Aktuality.sk kládol otázky.

Legitímne otázky novinára označil za „lustráciu a šikanu“ a zverejnil súkromné telefónne číslo redaktora s tým, že vyzval svojich fanúšikov, aby mu písali. Novinára tým mohol vystaviť potenciálnej kyberšikane, hejtovaniu a rovnako porušiť GDPR.

Konverzácia sa týkala Rytmusovho stretnutia s verejnými činiteľmi na úrade vlády. Novinár sa rapera pýtal v troch otázkach, aký bol zámer jeho návštevy úradu vlády. A tiež to, či si pri návšteve dohadoval podporu Petra Pellegriniho.

Spevák novinárovi kontroval, či sa zaujíma aj o to, že videl Sajfu v prezidentskom paláci a či bol dohadovať podporu Ivana Korčoka. Zdôraznil mu, že nie je politik a preto sa nemusí zodpovedať za to, koho volí.

Aktualizácia: Rytmus neskôr v príbehoch na Instagrame zverejnil ospravedlnenie. „Priatelia, priznávam, že číslo toho novinára som zverejniť nemal. Akceptujem, že si robí svoju robotu, ale, reagujem len z mojich skúseností s typom týchto jednostranných novinárov, ktorí z 90 % vždy ohýbajú moju pravdu, vytrhávajú z kontextu, alebo robia zo mňa nepriateľa (nie všetci/ väčšina),“ napísal.

„Kvôli takým ako oni si vždy musím zmeniť číslo, pretože nie som povinný sa nikomu spovedať, reagovať. Nie som politik, nežijem zo štátnych peňazí, nikomu nič nedlžím. Preto, keď niekto naruší moje súkromie s tým, že niečo na mňa vyňúral, tak konám pod emóciami a priznávam, že zverejnenie čísla je cez čiaru. Takže vážení novinári, ak mi niekto z vás nabúra moje súkromie, že na mňa niekto niečo vyňúral a ja si zas budem musieť zmeniť číslo, tak dopredu ma ospravedlňte, že konám pod emóciami,“ dodal hudobník.

Prečítajte si aj:

Rytmus zverejnil konverzáciu s novinárom Aktualít
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM