Nicole Regecová Zo Slovenska

Čo stvárajú Zvolenčanky za volantom? Vtipné príhody inštruktora autoškoly

Práca inštruktora autoškoly je náročná, no niektoré situácie stoja za všetky drobné. Prečítajte si momenty, pri ktorých neviete, či sa máte smiať alebo plakať. Hlavným aktérom je nežnejšie pohlavie.

Ilustračný obrázok k článku Čo stvárajú Zvolenčanky za volantom? Vtipné príhody inštruktora autoškoly
Zdroj: TASR

Pracovať v autoškole si vyžaduje mať silné nervy. Svoje o tom vie aj istý zvolenský inštruktor, ktorý sa pohybuje v tejto brandži takmer 10 rokov. Prezradil nám kuriózne zážitky s nežnejším pohlavím za volantom. Aj keď nechce nikoho diskriminovať, uznáva, že niektorým ženám to ide ťažšie. Česť výnimkám. Sú aj ženy, ktoré určite šoférujú lepšie ako muži. No o nich tieto príbehy nie sú…

Ako sme sa dozvedeli, občas chýbajú aj základné znalosti: „Učil som babu, ktorá na skúške nespravila už len testy. Mali sme teda ďalšie kondičné jazdy. Ako sme tak šli po ulici, hovorím jej: "Vidíme tu stopku na konci cesty?“ Ona na to suverénne odvetila: „Áno, vidím, ale to je iba pre chodcov…“ V tej chvíli sme zastali a otočil som sa na ňu, či si zo mňa robí srandu. Dostalo sa mi len počudovanej odpovede: „No a nie je pre chodcov?“ Takže strašné bezvedomie…"

Niektoré zase veria vo svoje schopnosti až príliš: „Jednej slečne som nevedel vysvetliť radenie, bola to čistá katastrofa. Prišli skúšky a spravila test aj parkovisko. Pri jazde s policajtom spravila to, čo vždy – miesto do trojky, preradila jednotku. Zaflekovali sme a žandárovi skoro brigadírka spadla. Na konci jazdy som hneď odišiel, aby som to predýchal. Keď som sa vrátil, pýtam sa jej, či spravila skúšky. Na moje počudovanie povedala, že áno, veď podpísala protokol. Hovorím jej, že protokol podpisuje aj keď neurobí, ale teda želám veľa šťastia jej aj ostatným na ceste. O pár dní mi zvoní mobil, vraj nakoniec zistila, že nespravila. Hneď na to som stretol známeho policajta, ktorý mi povedal príhodu a babe, ktorá postavila do pozoru celú políciu. Chcela vydať vodičák, no nebola evidovaná v systéme, že by ho urobila…“

Zvolenčan si „zábavu“ užil nie len na cestách, ale aj na cvičisku. Bežne vysvetľuje a učí parkovať tak hodinu, hodinu a pol. No mal aj rekordmanky, ktorým to vysvetľoval šesť hodín. Druhé miesto patrilo slečne, ktorá potrebovala takmer sedem hodín. A majstrovský titul získala žena, s ktorou na cvičisku strávil celých 18 hodín.

Stali sa aj vážnejšie príhody, ktoré však mali šťastnú dohru. Istá žiačka, ktorá šla jazdiť prvýkrát na cestu, sa veľmi bála. „Dokonca hovorila, že dúfa, že nehavarujeme. Akoby si to privolala. Išli sme mimo mesta asi 80 km/hod. Zrazu nás začalo obiehať auto. No nieže by sa šoférka druhého vozidla pozrela na nás, či nie je aspoň pekný inštruktor, ale dívala sa len pred seba. Pri zaraďovaní nám normálne zrámovala jej zadkom náš predok. Našťastie sa nič nestalo. No pre slečnu určite nebolo príjemné havarovať hneď na prvej jazde,“ spomína inštruktor.

Čítajte tiež:

Keď je vo zvolenských podnikoch riadne veselo: Vtipné príhody čašníkov a servírok

Vulgárny colník či diskotéka na ulici. Kuriózne príhody Zvolenčanov z dovoleniek

Keď o zábavu nie je núdza: Vtipné príhody zo zvolenských taxíkov

Vtipné príhody zo zvolenských lekární: Neverili by ste, čo si ľudia pýtajú!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM