Webnoviny - Svet

Colnici odhalili výrobňu cigariet a obvinili šesť osôb

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto. Foto: SITA/CKÚBRATISLAVA 3. júna (WEBNOVINY) – Kompletne zariadenú nelegálnu výrobňu cigariet odhalili colníci v skladoch v obci Malé Blahovo v Dunajskostredskom okrese.

Pri akcii zadržali šesť osôb – dvoch Slovákov a štyroch Bulharov, zaistili vyrobené cigarety, komponenty na ich výrobu a veľké množstvo tabaku. Zadržaných obvinili zo zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.

Nelegálne výrobné zariadenie s prihliadnutím na jeho vek bolo schopné vyrobiť viac než 1 500 kusov cigariet za minútu. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa generálneho riaditeľa CR SR Miroslava Slemenská, počas akcie zaistili už vyrobených 4 266 460 cigariet, čo je 21 332 kartónov.

Cigarety boli zabalené v škatuľkách Marlboro bez kontrolných známok. Colníci zaistili aj 7 670 kg narezaného tabaku a ďalšie komponenty – cigaretové filtre, cigaretové pásiky, zabezpečovacie pásiky, cigaretové dutinky či baliaci materiál. Z nich by sa dalo vyrobiť ďalších osem miliónov cigariet. Únik na spotrebnej dani by predstavoval viac než 650 000 eur, celková škoda by sa tak vyšplhala na viac než milión eur. Prokurátor už podal sudcovi pre prípravné konanie návrh na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny môžu stráviť za mrežami až osem rokov.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM