Webnoviny - Svet

Cowellov charitatívny singel láme rekordy

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 11. februára (WEBNOVINY) – Charitatívny singel Everybody Hurts, z ktorého zisk z predaja poputuje ničivým zemetrasením zdevastovanému Haiti, vo Veľkej Británii láme rekordy predajnosti. Už v utorok vyhlásila tamojšia Official Charts Company, že skladba z dielne hudobného podnikateľa Simona Cowella bude najrýchlejšie predávaným singlom v 21. storočí. Podľa dostupných údajov sa z neho od nedele do stredy predalo už viac ako 300-tisíc kópií. Doterajší rekord držala na Britských ostrovoch pieseň Hero, ktorú taktiež pod dohľadom mogula Simona Cowella naspievali finalisti súťaže X Factor v októbri 2008.

Na coververzii hitu skupiny R.E.M. vydaného v roku 1993 sa podieľali najmä britskí speváci a speváčky ako Rod Stewart, Robbie Williams alebo Susan Boyle. Ďalšími umelcami, ktorých hlasy zaznievajú v balade, sú Leona Lewis, JLS, Westlife, Joe McElderry, Mariah Carey, Jon Bon Jovi, Alexandra Burke, Michael Bublé, Mika, Miley Cyrus, James Blunt, Kylie Minogue, Gary Barlow či Mark Owen. Singel sa nahrával v Londýne a Los Angeles. Ako platený download sa dostal na trh v nedeľu 7. februára. O deň neskôr vyšiel na CD.

Podporu projektu vyjadril aj ministerský predseda Veľkej Británie Gordon Brown a to okrem iného aj tým, že jeho vláda túto nahrávku nebude zdaňovať. Peniaze získané z predaja pôjdu na kontá britskej Disasters Emergency Committee (DEC) a organizácie Helping Haiti bulvárneho periodika The Sun. Tie ich následne prerozdelia na pomoc pre Haiti, kde po 12. januári zahynulo viac ako 230-tisíc ľudí.

Informáciu zverejnila webová stránka gigwise.com.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM