Regióny Zo Slovenska

Čumil sa vrátil! Obľúbená socha môže opäť "pózovať" na fotografiách turistov

Legendárnu sochu Čumila na rohu Panskej ulice a Rybárskej brány počas posledného novembrového víkendu dočasne demontovali. Zistilo sa totiž, že s ňou niekto manipuloval.

Ilustračný obrázok k článku Čumil sa vrátil! Obľúbená socha môže opäť "pózovať" na fotografiách turistov
6
Galéria

Počas posledného novembrového víkendu sa namiesto s Čumilom mohli turisti fotografovať iba s jamou a kanálom, ktorý po ňom zostal. Bratislavská mestská polícia totiž zistila, že so sochou niekto manipuloval. Dnes je však už obľúbená socha opäť na svojom mieste.

Čumil je opäť v kanáli

Hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Barbora Krajčovičová po odstránení sochy z jej stáleho miesta spresnila, že z dôvodu zistenia technickej poruchy (skorodované ukotvenie sochy) bola socha Čumila mestskými policajtmi prevezená na Miestny úrad Staré Mesto.

„Aby sa predišlo škodám, socha sa dočasne demontovala a urobí sa pravidelná údržba jej ukotvenia,“ povedala v novembri po dočasnom odstránení obľúbenej sochy hovorkyňa bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Nora Gubková.

Dnes je však už všetko, ako má byť a Čumil je opäť na svojom mieste. „Áno, je to tak, stalo sa tak dnes doobeda. Vymenili mu úchyty. Tie ho držia na mieste, ktoré je často vystavené pôsobeniu vody, následkom čoho skrutky korodujú,“ potvrdila portálu Bratislavskéno­viny.sk hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Čumil
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM