Webnoviny - Svet

CYKLISTIKA: Na MS bratia Velitsovci a Sagan

WEBNOVINY.SK

Peter Sagan Foto: SITA/AP BRATISLAVA 19. augusta (WEBNOVINY) – Slovensko môže nominovať na majstrovstvá sveta 2010 v cestnej cyklistike v elitnej kategórii piatich cyklistov, z ktorých sa však na štart môžu postaviť maximálne traja. Tohtoročný šampionát sa uskutoční od 29. septembra do 3. októbra v austrálskom Melbourne. Vyplýva to z rozhodnutia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), ktorá rozdelila miestenky na základe svetového a kontinentálneho rebríčka k 15. augustu. Slovensko dostalo tri miesta pre elitné preteky jednotlivcov na základe umiestnenia Petra Sagana v najlepšej stovke svetového rebríčka, keďže v európskom hodnotení krajín sa neobjavilo v najlepšej dvadsaťšestke.

Komisia cestnej cyklistiky už rozhodla aj o nominácii do Melbourne. „V elitných pretekoch s hromadným štartom sa predstavia Peter a Martin Velitsovci a Peter Sagan. Náhradníkom je Maroš Kováč. Velitsovcov prihlasujeme aj do časovky,“ povedal pre agentúru SITA športový riaditeľ Slovenského zväzu cyklistiky Pavol Gálik.

V pretekoch kategórie do 23 rokov sa slovenskí cyklisti nekvalifikovali na základe rebríčka. Vďaka umiestneniu Marka Čaneckého v Pohári národov však môže v Melbourne štartovať predsa len jeden Slovák. „Nominovali sme Martina Mahďara. Budeme sa však snažiť získať ešte voľnú kartu aj pre Čaneckého. Verím, že sa nám to podarí,“ dodal Pavol Gálik.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM