Správy

Cyklochodník do závodu sa začína budovať: Pribudnúť má toho ale viac

V Žiari nad Hronom spúšťajú výstavbu cyklochodníka do priemyselného parku, to ale nemá byť všetko.

Ilustračný obrázok k článku Cyklochodník do závodu sa začína budovať: Pribudnúť má toho ale viac
Zdroj: TASR

Mesto Žiar nad Hronom spúšťa výstavbu cyklokomunikácie dlhej 3,65 kilometra, ktorá podľa primátora Petra Antala začne na Sídlisku Etapa a končiť bude v priemyselnom parku. Podľa zverejnenej zmluvy vybuduje cyklokomunikáciu za viac ako 420 000 eur firma Strabag. Výstavba cyklochodníka má byť ukončená do mája budúceho roka.

Antal priblížil, že v rámci projektu opravia aj lávku cez Hron na Kortíne a otvorí sa ďalšia vrátnica do priemyselného parku. „Okrem toho bude pozdĺž celej cyklokomunikácie 103 stojanov na bicykle a dva uzamykateľné prístrešky. Kapacita jedného prístrešku je 20 bicyklov a budú pri Základnej škole na Jilemnického ulici a pri plavárni,“ uviedol na svojom profile na sociálnej sieti.

Na vybudovanie cyklochodníka získalo mesto dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške takmer 594 000 eur. Cyklochodník má zvýšiť atraktivitu cyklodopravy v meste a podporiť zdravé dochádzanie miestnych ľudí do práce.

Jedným z hlavných cieľov projektu je dať ľuďom možnosť dochádzať do miestneho priemyselného areálu zdravo, ekonomicky a zároveň ekologicky. V areáli v súčasnosti pôsobí približne 185 firiem a za prácou tam dochádza minimálne 5000 občanov mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM