han Zo Slovenska

Dajte si POZOR na nový podvod: ŠMEJDI šíria hoax a čakajú, či sa niekto nachytá!

Zdá sa, že podvodníkom nie je proti srsti ani to, keď vedome šíria hoax. Polícia preto varuje ľudí, aby im nenaleteli.

Ilustračný obrázok k článku Dajte si POZOR na nový podvod: ŠMEJDI šíria hoax a čakajú, či sa niekto nachytá!
Zdroj: Facebook.com/Hoaxy a podvody - Polícia SR

O novom podvodnom konaní „šmejdov“ informuje polícia na sociálnej sieti. „Telekomunikačná únia Slovenskej republiky zachytila nový hoax, podľa ktorého vyšiel nový telekomunikačný zákon a do roku 2025 sa musia všetci povinne pripojiť k novej optickej sieti, kde si potom budú môcť vybrať telekomunikačného operátora,“ píšu muži zákona.

„Tieto informácie sú nepravdivé a telekomunikační šmejdi ich šíria za účelom dosiahnutia zisku. Pocit naliehavosti niečo urobiť vyvolávajú nielen blížiacim sa rokom 2025, ale aj aj informáciou, že teraz je zriadenie za 1 euro a potom to bude povinne 300 eur a viac,“ dodáva polícia.

Nedajte sa nachytať

„V prvom rade zákon o elektronických komunikáciách nikomu neukladá kedy a k akej sieti sa má pripojiť a koho služby má využívať. Naopak, zákon podporuje súťaž na trhu a možnosť výberu operátora,“ radí polícia.

Ako na nich?

  • Telekomunikačná únia Slovenskej republiky odporúča nikdy nekonať v časovom strese a neuzatvárať ihneď zmluvu.
  • Veľmi dôležité je overiť si ústne poskytnuté informácie, ktoré sú iba nezáväzné, a oboznámiť sa so všetkými podmienkami písomnej zmluvy. Na toto pravidelne upozorňuje aj regulačný orgán.
  • Ak bude predajca pri ponúkaní služby poskytovať informácie súvisiace s vašim súčasným poskytovateľom, tak si informácie u svojho poskytovateľa overte.
  • Aj v prípade, že by vás konkurenčná ponuka zaujala, oplatí sa osloviť svojho poskytovateľa, či vie zabezpečiť službu s lepšími parametrami, ako vám práve ponúkla konkurencia. V mnohých prípadoch vám vyhovieť bude vedieť.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM