Ľubomír Hudačko Krimi

Ďalší incident v prešovskej MHD: Revízor v trolejbuse čelil napadnutiu

Prešovská MHD opäť v pozornosti mužov zákona. V trolejbuse podľa polície došlo k napadnutiu službukonajúceho revízora (38) cestujúcim!

Ilustračný obrázok k článku Ďalší incident v prešovskej MHD: Revízor v trolejbuse čelil napadnutiu
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh bola v utorok vyslaná na ulicu Armádneho Generála Svobodu v Prešove, kde malo dôjsť k napadnutiu revízora cestujúcim.

Polícia: Snažil sa revízora udrieť päsťou

„Po príchode na miesto bolo zistené, že neznámy muž počas cestovania trolejbusom zo zastávky s názvom "Martina Benku“ bezdôvodne fyzicky napadol službukonajúceho revízora (38). Revízor mal vyzvať muža, aby predložil cestovný lístok," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Cestujúci sa podľa policajnej hovorkyne najskôr verbálne vyhrážal revízorovi, neskôr začal do neho aj rukami sácať, revízor upozornil cestujúceho, aby s tým prestal, no ten sa snažil revízora udrieť päsťou do tváre. „Začali sa vzájomne naťahovať, revízorovi boli spôsobené drobné poranenia na ruke, ktoré si ale nevyžiadali lekárske ošetrenie. Na základe uvedeného bol ako podozrivý zadržaný Jakub (17) z Prešova,“ pokračovala Migaľová.

Hrozia mu až tri roky

Ako dodala, mladík bol po zadržaní podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,98 mg/l alkoholu. Poverený príslušník začal v predmetnej veci trestné stíhanie pre prečin výtržníctva a na základe zabezpečených dôkazov vzniesol Jakubovi za uvedený prečin obvinenie.

„Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bol na neho spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Jakub sa mal výtržnosti dopustiť tým, že slovne a fyzicky na mieste verejnosti prístupnom napadol iného – zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na tri roky,“ zakončila prešovská hovorkyňa.

Čítajte tiež:

Pikantný prípad v Prešove: Muž (53) sa nechal zlákať na sexslužby, to nemal robiť!

Prešovčan (40) v trolejbuse čelil hrôze: Mladíkom vytkol správanie, začali ho biť!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM