Tlačové správy

Ďalší rekord v online darcovstve: ĽudiaĽuďom.sk prekonal hranicu 3,5 milióna darovaných eur

Tesne pred šiestym výročím spustenia darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk prekročila suma sprostredkovaných darov 3 500 000 eur! Viac ako 62 800 darcov podporilo stovky ľudí v núdzi, rodín vo finančnej tiesni, detí so zdravotným hendikepom, či verejnoprospešné projekty.

Online darcovstvo dosiahlo ďalší významný míľnik. Prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk pomohlo presne 62 858 darcov sumou 3 500 000 eur. Za šesť rokov fungovania portálu poslali spolu 158 222 darov. Je to jasný dôkaz toho, že ide o efektívny nástroj pomoci pre všetkých, ktorí ju skutočne potrebujú.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk je už šiesty rok otvorený pre ľudí v núdzi, chorých a hendikepovaných, pomáha deťom s úhradou za rehabilitácie, liečby, pomáha verejnoprospešným projektom, mimovládnym organizáciám, samosprávam či školám v získaní finančných prostriedkov. Príjemcovia si jednoducho na stránke www.LudiaLudom.sk zaregistrujú výzvu, na ktorú následne darcovia môžu prispieť ľubovoľným darom najmä prostredníctvom elektronického bankovníctva, teda cez internetbanking alebo platbou zo svojej karty.

„Portál ĽudiaĽuďom.sk sa vyvíja neuveriteľnou rýchlosťou. Pred necelým pol rokom sme sa tešili z trojmiliónovej hranice, dnes sme ju posunuli o ďalšieho pol milióna a evidujeme o 6 000 darcov viac. Za obdobie necelého pol roka poslali darcovia 24 638 darov a denne náš portál využije na pomoc ľuďom v núdzi viac ako 60 darcov, čo sú najlepšie dôkazy toho, že forma pomoci v online priestore skutočne funguje,“ povedala výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Elena Šingliarová.

Každý mesiac sme svedkami toho, že ľuďom nie je ľahostajný osud iných. Jednou z najúspešnejších výziev za posledné obdobie, pri ktorej sa mimoriadne prejavila súdržnosť verejnosti, bola výzva na pomoc rodine Nemilových, ktorým vyhorel čerstvo zrekonštruovaný dom. Sumou 6 000 eur im za mesiac pomohlo viac ako 287 darcov. Ďalšou rekordnou výzvou bola výzva na pomoc mladej Monike, ktorá dlhé roky pomáhala iným darovaním krvi. Život sa jej však otočil o 180 stupňov a po tom, ako ju zrazilo auto, sama začala bojovať o život. 222 darcov jej za mesiac pomohlo sumou 5 495 eur.

Ľudia sa zomkli aj pri výzve Mateja, ktorý mal počas cesty do práce autonehodu a dodnes leží v umelom spánku. Jeho výzvu zatiaľ podporili darcovia sumou 9 548 eur. Mateja čaká dlhá cesta uzdravovania sa a špeciálnych liečení a pomoc stále potrebuje. V súčasnosti je na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk zaregistrovaných 600 výziev na finančnú pomoc.

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM