Správy

Ďalší škandál s eurofondmi?! V Lučenci sa podozrivo "zrecyklovalo" 14 miliónov eur

Akciovka PWR – Plastic waste recycling je energetická spoločnosť, ktorá mala ambíciu stať sa lídrom. Firma spájaná s kauzou Interblue Group zhltla milióny v eurofondoch.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší škandál s eurofondmi?! V Lučenci sa podozrivo "zrecyklovalo" 14 miliónov eur
Zdroj: pwr.sk

Firma PWR-Plastic Waste Recycling dostala v roku 2009 dotáciu z eurofondov na vznik fabriky na likvidáciu plastov a výrobu palív. Spoločnosť od vzniku v roku 2012 nič nevyrobila, dobehli ju však jej dlhy. Informuje o tom portál hnonline.sk.

Majú čo vrátiť?

O svoje pohľadávky sa prihlásili viacerí dodávatelia, ale aj ministerstvo životného prostredia. To od nefungujúcej fabriky požaduje vrátenie príspevku vo výške 13,7 milióna eur.

„Prihlásilo sa dohromady 39 veriteľov a konečná suma pohľadávok dosahuje necelých 32 miliónov eur. Finančný stav firmy pošramotil aj požiar, ktorý spôsobil značné materiálne škody. Napriek tomu jej súdy dávajú druhú šancu a potvrdili spoločnosti plán reštrukturali­zácie,“ priblížil portál.

Podľa jeho informácií pri Lučenci vďaka najvyššej eurofondovej dotácii v histórii odpadového hospodárstva na Slovensku vo výške takmer 14 miliónov eur stojí recyklačná fabrika, ktorá patrí k technologickým unikátom v celej Európe.

Firma PWR-Plastic Waste Recycling má byť pritom spájaná aj s kauzou predaja emisií Interblue Group.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM