Aktualizované Prokop Slováček Správy Zo Slovenska

Čelia Lipšic a Grendel vážnym obvineniaim? Lipšic: Riadi políciu mafia? + VIDEO

Prokuratúra údajne zatiaľ žiadne obvinenie neregistruje, doručené nebolo ani Danielovi Lipšicovi a Gáborovi Grendelovi. Odkiaľ unikli informácie?

Ilustračný obrázok k článku Čelia Lipšic a Grendel vážnym obvineniaim? Lipšic: Riadi políciu mafia? + VIDEO
Zdroj: TASR

Bývalý minister vnútra a ešte pred pár dňami aj poslanec za OľaNO-NOVA Daniel Lipšic má podľa niektorých médií čeliť obvineniu z trestného činu. Rovnako aj jeho bývalý riaditeľ tlačového odboru poslanec Gábor Grendel. Portálu Aktuality.sk, ktorý prišiel s touto informáciou ako prvý, to mal potvrdiť zdroj z rezortu vnútra. Grendel je aktuálne novým predsedom Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby.

Denník N uverejnil informáciu, že Národná kriminálna agentúra oboch politikov obvinila z trestného činu. Mali sa ho dopustiť, keď vraj novinárom v apríli 2012 sprístupnili informácie o bankových operáciách podnikateľa Mariána Kočnera, ktorý sa nachádzal na takzvaných mafiánskych zoznamoch. Kočner sa má k situácii vyjadriť v stredu.

„Okresná prokuratúra Bratislava III doposiaľ nedisponuje informáciou, že by Danielovi L. bolo v inkriminovanej veci vznesené obvinenie,“ povedal pre Aktuality.sk hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Michal Šúrek.

Lipšic mal informáciu o tom, že obvinenie im malo byť vznesené v piatok, zatiaľ ho však nemá doručené. Exposlanec čelil viacerým trestným oznámeniam, ktoré na neho podala finančná skupina Penta. A aktuálne obvinenie má súvisieť s jedným z nich.

Prezídium Policajného zboru zatiaľ k prípadu nepodá žiadne informácie. „Na základe rozhodnutia vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony, ktoré sú v štádiu prípravného konania, sa nebudeme k danej veci vyjadrovať,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Kto riadi políciu?

Na tlačovej konferencii Daniel Lipšic povedal, že to, čo sa aktuálne deje je len obraz vplyvu mafiánov a oligarchov na vyšetrovanie.

Pozrite si VIDEO s ich vyjadreniami. Podľa Lipšica a Grendela je podozrivý samotný únik informácie. Nechápu, ako je možné, že nikto nedostal nič oficiálne a napriek tomu ňou už disponujú médiá. Lipšic si myslí, že kauza vyplávala na povrch účelovo v čase, keď sa pre svoje problémy po vážnej dopravnej nehode, pri ktorej zomrel 72-ročný muž, nachádza v zložitej situácii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM