Ľubomír Hudačko Regióny

Dar prírody na nezaplatenie neďaleko Prešova: Ľudia si čapujú tekutý poklad! FOTO

Škoda nevyužiť dar z prírody a ešte keď je zadarmo. Reč je o tekutom poklade, ktorý nájdete v dedine v okrese Prešov. Bonusom pre návštevníkov je aj naozaj krásne prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Dar prírody na nezaplatenie neďaleko Prešova: Ľudia si čapujú tekutý poklad! FOTO
Zdroj: TASR

Osviežujúca odmena zadarmo a rovno z prírody. Aj toto sa dá zažiť v obci Lipovce. Náš okres totiž nie je len Prešove. Dôkazom toho je krásna príroda v okolitých dedinkách, ktorú radi na prechádzky využívame, aj keď by sme mohli ešte viac.

Dar aj príjemné prostredie

Veď príjemných miest na oddych je naozaj dosť. A príroda nám okrem relaxačne pôsobiaceho prostredia núka aj všakovaké dary.** Jeden z nich môžete nájsť, keď sa z Prešova vydáte do dediny Lipovce. Tam na vás čaká osviežujúci dar z prírody a navyše zadarmo. Po ľavej strane pri ceste si totiž môžu ľudia nabrať chutnú minerálnu vodu.

Ukrytá je v kamenných ramenách a už z diaľky je možné vnímať jej priezračnú sviežosť. Dedina leží v údolí pod Bachurňou a patrí k nej aj horská osada Lačnov. „Je tu tiché prostredie, čo logicky turistov láka. A ľudia sem chodia v hojnom počte aj z Prešova. Najmä teraz v lete tu stretávame špz-ky rôznych miest, nielen z východu,“ povedal miestny obyvateľ Milan (61). Aj on si vody čapuje, koľko jej zvládne uniesť.

Známe už v dávnej minulosti

Minerálne vody v Lipovciach boli známe už v dávnej minulosti. „Kto tu ešte nikdy nebol, môže len ľutovať. Tak osviežujúca prírodná voda môže len potešiť. Odporúča sa vychutnať si ju hneď po načapovaní do fliaš. Je to ozaj tekutý poklad. Niekedy sú tu poriadne dlhočizné rady a každý si musí počkať. Aj domáci,“ prízvukuje svoje skúsenosti Zuzana z Prešova.

Navyše, územie obcí Lipovce – Lačnov je mimoriadne bohaté na prírodné krásy a tak sa zaraďuje medzi najkrajšie a najzaujímavejšie časti na východnom Slovensku. „Veľmi pekné prostredie naokolo a poklad z prírody. Čo viac si priať. Kiežby takých prameňov bolo viac aj inde. Určite sa oplatí prísť a vychutnať si to,“ uviedol postreh Jozef z Prešova (44). Veru, poklady sa hľadajú ťažko, ale jeden z nich v Lipovciach doslova kričí svojou dostupnosťou. Tak na zdravie!

Môže vás zaujímať:

Za krásami netreba cestovať cez pol sveta: 5 dedín pri Prešove, ktoré by mal poznať každý!

10 top výrazov z dedín pri Prešove: Koľkým dokážete porozumieť práve vy? (kvíz)

Keď sa merať cestu rozhodne oplatí: 3 dediny neďaleko Prešova, ktoré dostanú aj vás

foto: ilustračné

Tekutý poklad v okrese Prešov: Ľudia si čapujú parádnu vodu, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM