Zlatica Gregorová Svet Rôzne Zo zahraničia

Darius (12) šije štýlové motýliky: Opusteným zvieratám pomáha k lepšiemu životu

12-ročný chlapec vyrába pre mačky a psy štýlové motýliky. Tie by im mali pomôcť nájsť nový domov.

Zdroj: YouTube.com

Všetci vieme, čo zvieratá prežívajú pri hľadaní trvalého domova. Pre niektorých je vyčkávanie veľmi dlhé a niektorí sa zase vôbec nedočkajú milujúcej rodiny.

Darius Brown má za sebou inšpiratívny príbeh. Ako informuje portál boredpanda.com , v 2 rokoch mu diagnostikovali problémy s rečou a jemnou motorikou. Napriek tomu ho nič nezastavilo, aby si splnil svoj cieľ. Ako 8-ročný začal pomáhať svojej staršej sestre a strihal jej látku na motýliky, čo mu taktiež pomohlo k zlepšeniu motorických schopností. Práve vtedy ho prekvapil jeho talent a radosť zo strihania, pričom mu nenapadlo, že by svoje nadanie mohol využiť k zlepšeniu sveta.

Vo svojich 11 rokoch Darius založil spoločnosť pre zvieratá “Beaux & Paws” , ktorá sa špecializuje na jedinečné a o štýlové motýliky pre ľudí aj chlpatých miláčikov. A vyzerá to tak, že mladý riaditeľ vie o riadení podniku viac ako mnohí iní súčasní podnikatelia.

Okrem toho, podľa boredpanda.com, Darius daroval množstvo motýlikov psím útulkom ako aj adopčným centrám v USA a Spojenom kráľovstve. Jeho prácu i snahu podporuje mnoho ľudí na Instagrame.

Mladému chlapcovi nebola ľahostajná ani pomoc po hurikáne v roku 2017. Vtedy pomohol mnohým mačkám a psom, ktoré zostali po katastrofe bez domova v rôznych útulkoch a viacerým hrozilo utratenie.

Chcel, aby sa čo najskôr dostali domov a tak jeho doplnky zmenili tisíce nenápadných zvierat v útulkoch na roztomilých miláčkov, ktorí boli pripravení vyraziť ihneď do svojich domovov.

Snahy malého Dariusa nezostali nepovšimnuté. Okrem iných si ho vlani všimol bývalý americký prezident Barack Obama. V Liste uznania mu vyjadril vďaku za pomoc v komunitnej sfére. V júli 2019 dostane chlapec Cenu Jasminy Anema z “Black Cotton Foundation”. A niet pochýb, že získa aj ďalšie ocenenia, ak bude pokračovať vo svojej ceste. Darius Brown posmeľuje ďalších, aby sa taktiež zapájali do komunitných aktivít a pomáhali.

FOTO: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM