Webnoviny - Svet

Daron Rahlves ukončil kariéru

WEBNOVINY.SK

Daron Rahlves Foto: AP Photo/Skip StewartCYPRESS MOUNTAIN 22. februára (WEBNOVINY) – Americký reprezentant v akrobatickom lyžovaní a bývalý vynikajúci zjazdár Daron Rahlves sa po skikrose na XXI. zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouveri rozhodol ukončiť kariéru. Tridsaťšesťročný Američan bol viac známy ako alpský lyžiar, veď na svetovom šampionáte v roku 2001 v rakúskom St. Antone sa stal majstrom sveta v super G, okrem toho získal na MS o štyri roky neskôr v talianskom Bormiu striebro v zjazde a bronz v obrovskom slalome. Na svojom konte má dvanásť víťazstiev na pretekoch Svetového pohára, vrátane triumfu v prestížnom zjazde v rakúskom Kitzbüheli v roku 2003.

Jeho štart pod piatimi kruhmi v stredisku Cypress Mountain pútal veľkú pozornosť, jeho púť vyraďovacou časťou sa však skončila už v osemfinále. Tam totiž mal kolíziu s Francúzom Tedom Piccardom a skončil až na nepostupovom 3. mieste. Bola to posledná súťažná jazda na veľkom podujatí v kariére, pretože sa rozhodol zavesiť lyže na klinec. „Tak, a je koniec,“ znela jeho prvá reakcia v cieli.

Rahlves koncom januára utrpel zranenie bedra na Winter X Games v coloradskom Aspene, pred štartom olympijského skikrosu sa však dokázal vyliečiť. Americký pretekár má z tradičných extrémnych hier jednu zlatú medailu, keď v roku 2008 triumfoval práve v skikrose.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM