Ondrej Chamraz Technológie

Dátum vydania nového iPhonu nechtiac odhalený: Kľúčom bol počítačový kód

Apple omylom zverejnilo termín spustenia predaju nového iPhonu. Stalo sa tak len niekoľko týždňov pred plánovaním vydaním.

Ilustračný obrázok k článku Dátum vydania nového iPhonu nechtiac odhalený: Kľúčom bol počítačový kód
11
Galéria
Zdroj: TASR

Skrytý obrázok v kóde nového operačného systému iOS 13 odhalil, že je vysoko pravdepodobné, že dátum je stanovený na 10. septembra tohto roku. Tento dátum nie je žiadnym prekvapením, TheSun už dávnejšie určil práve 10. september ako najpravdepodobnejší dátum na vydanie nového modelu kultového telefónu.

Tento týždeň Apple spustil niekoľkým užívateľom beta test nového software, ktorý bude aj súčasťou pripravovaného iPhonu. Po preskúmaní kódu tohto systému sa podarilo nájsť skrytý obrázok pomenovaný „HoldForRelease“ čo znamená vo voľnom preklade pripravené pre vydanie. Práve na tomto obrázku môžeme v aplikácii kalendár vidieť spomínaný dátum.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Tento obrázok je aj to čo uvidíte potom, čo si nastavíte tento nový systém na svoj iPhone. Podobná situácia sa odohrala aj minulý rok, kedy tiež počítačový nadšenci objavili podobný obrázok s dátumom 12. septembra.

V tento deň sa napokon naozaj odohralo odhalenie nových telefónov a aj spustenie ich predaja.

Apple každoročne hostí veľké akcie na prezentáciu noviniek a spustenie predaja ich nových výrobkov v septembri, preto môžeme očakávať, že tomu nebude inak ani tento rok. Či však dátum odhalený v kóde je naozaj aj oficiálny sa dozvieme až neskôr.

Foto: ilustračné

iPhone Xs, Xs Max
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM