Jakub Forgács Rôzne

Deň rodiny si nenechalo ujsť množstvo Bystričanov: Počasie na jednotku a lákadlom aj pena od hasičov

Opäť si ho nenechali ujsť stovky Banskobystričanov! Deň plný zábavy a upevňovania rodinných vzťahov v našom meste prilákal množstvo návštevníkov. Pod Urpínom si ho užili celé rodiny.

Ilustračný obrázok k článku Deň rodiny si nenechalo ujsť množstvo Bystričanov: Počasie na jednotku a lákadlom aj pena od hasičov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Deň rodiny sa slávi v mnohých mestách sveta a výnimkou tento rok nebola ani Banská Bystrica, kde prebehol opäť. Jeho mottom je text básne Milana Rúfusa: „aby deti otcov mali, aby mali mamy …príď to povedať nahlas!“ V parku pod Pamätníkom SNP boli v sobotu v rámci neho pre rodiny pripravené stánky s dobrotami, nechýbalo však ani maľovanie na tvár, ukážky zásahu polície či hasiči, ktorí deťom vyrobili penu na hranie.

Program podujatia však tvorili predovšetkým obľúbené športové a zábavné aktivity, a tiež rodinná hra s názvom Možno nemáme všetko, ale spolu nám nič nechýba. Okrem toho bol pripravený aj kultúrny program v podaní detských tanečných i hudobných zoskupení a skupiny Puffler Quartet.

„Na túto akciu sa každoročne radi vraciame s rodinou aj s priateľmi. Deti sa zabavia a my máme príjemné popoludnie. Počasie vyšlo na jednotku, takže sa naozaj nemáme na čo sťažovať,“ pochvaľovala si Deň rodiny Banskobystričanka Zlatica, ktorej synček Ľubko (6) prezradil, že sa mu najviac páčilo, ako policajti chytali „zlého uja“.

„Je to tu zábava a baví ma, že tu môžem pomáhať s kamarátmi,“ povedala Zuzka, jedna z dobrovoľníčok, ktorá sa starala o prípravy Dňa rodiny v našom meste. „Súťaže na jednotlivých stanovištiach si neskôr určite vyskúšam aj ja. Zatiaľ si pozriem aspoň program,“ priznal jej rovesník Roman.

Podujatie pokračovalo v nedeľu. Na programe bola svätá omša za rodiny vo farskom kostole na sídlisku Fončorda a podvečerné divadelné predstavenie hry Lúče otcovstva v Dome Slovenského misijného hnutia na Skuteckého ulici. Hru Karola Wojtylu (Jána Pavla II.) o absencii otca v dnešných rodinách predviedlo divadlo Teatro Colorato z Bratislavy.

Deň rodiny si môžete spätne pripomenúť vďaka našej foto a videogalérii!

Zdroj: bystrica 24 / tasr

Veľká oslava rodiny pod Urpínom v OBRAZOCH
21
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Veľká oslava rodiny pod Urpínom v OBRAZOCH
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM