Rôzne

Deň zaľúbených oslavuje viac ako tretina Slovákov

Deň zaľúbených, ktorý pripadá na Valentína (14.2.), oslavuje viac ako tretina Slovákov. Muži najčastejšie kupujú ženám kvety a sladkosti. A čo ženy dávajú mužom?

Ilustračný obrázok k článku Deň zaľúbených oslavuje viac ako tretina Slovákov
Zdroj: pixabay.com

Deň zaľúbených, ktorý pripadá na Valentína (14.2.), oslavuje viac ako tretina Slovákov. Vyplýva to z tohtotýždňového reprezentatívneho prieskumu trhu uskutočneného agentúrou ACRC, informovala jej výkonná riaditeľka Darina Imreová. Prieskum zrealizovala spoločnosť na reprezentatívnej vzorke 1025 respondentov vo veku 15 až 65 rokov.

Láska k partnerovi

Najviac oslavujú tento sviatok ľudia žijúci v Bratislavskom kraji, a to 52 percent. Kým najviac žien – 13 percent vníma Valentína ako Deň zaľúbených od Nežnej revolúcie, tak najviac mužov – 13 percent si ho spája s týmto dňom až od obdobia, kedy si našli svoju partnerku.

Zo zaľúbencov, ktorí tento sviatok oslavujú, 92 percent mužov a 96 percent žien očakáva, že budú obdarovaní.

Muži najčastejšie kupujú ženám kvety a sladkosti. Ženy podľa vlastného vyjadrenia obdarúvajú mužov sladkosťami a vyhľadávajú spoločnú večeru.

Spodná bielizeň

Keď majú muži popustiť uzdu svojej fantázii a vybrať netradičný darček pre svoje polovičky, najviac sa im páči spodná bielizeň a ženy najčastejšie venujú svojim mužom zážitkové darčeky.

Ako ďalej vyplýva z prieskumu spoločnosti ACRC, muži sú ochotní zaplatiť za darček na Valentína v priemere 38 eur. Ženy si vyčlenia v priemere čiastku 27 eur. Najštedrejší sú ľudia vo vekovej skupine 35 až 44 rokov, ktorí by kúpili darček v priemere v hodnote 41 eur.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM